Foto: Shutterstock

Šogad Latvijā nav gaidāmas straujas maizes cenu izmaiņas, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja "Fazer Bakery Baltic", kurā ir apvienotas "Fazer" maiznīcas Ogrē un Kauņā, rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

Viņš norādīja, ka maizes cenu kritumu tirgū veicina konkurence un citi faktori un ilgtermiņā maizes cenas ietekmēs arī makroekonomiskās tendences, tostarp algu dinamika, bezdarba līmenis utt. Tādēļ arī nākotnē ir gaidāmi gan maizes cenu kāpumi, gan kritumi, taču straujas maizes cenu izmaiņas nav gaidāmas. "Vienīgais, ko es varu teikt noteikt, ir, ka nenotiks straujas [maizes] cenu izmaiņas. Ir faktori, kuri var sekmēt gan cenu pieaugumu, gan samazinājumu, tomēr mēs neparedzam, ka ekonomiskā situācija mainītos dramatiski. Tā pati situācija, kāda bija vakar, ir arī šodien, un visdrīzāk būs arī parīt," sacīja Snarskis.

Tostarp viņš atzīmēja, ka, salīdzinot maizi ar citiem pārtikas produktiem, kuri tiek patērēti kopā ar maizi, piemēram, gaļas izstrādājumiem, sieru, maize ir salīdzinoši lēta un tās daļa kopējos izdevumos par pārtiku ir maza. Tāpat Snarskis norādīja, ka aptuveni puse maizes Latvijā tiek pārdota cenu akciju laikā, līdz ar to pērn samazinājās vidējā maizes cena.

2014. gadā "Fazer Latvija" strādāja ar 16,788 miljonu eiro apgrozījumu un 426,3 tūkstošu eiro zaudējumiem.

Uzņēmums "Fazer Latvija" ir dibināts 2000. gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. Vienīgais "Fazer Latvija" īpašnieks ir Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas ir viens no skandināvu grupas "Fazer Group" uzņēmumiem. "Fazer" specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!