Foto: LETA

AS "Olainfarm" provizoriskie konsolidētie 2016. gada februāra rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 8,23 miljonus eiro, kas ir par 28% mazāk nekā šajā periodā pērn, liecina "Olainfarm" paziņojums "Nasdaq Riga".

Pēc provizoriskajām aplēsēm uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2016. gadā varētu sasniegt 90 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 103 miljonus eiro.

Saskaņā ar provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2016. gada divos mēnešos ir sasniegti 17% no visa 2016. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 16% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

Savukārt "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija gada pirmajos divos mēnešos sasniedza 3,4 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Tikmēr koncernam piederošās uztura bagātinātāju ražotājas SIA "Silvanols" apgrozījums 2016. gada divos mēnešos bija 0,79 miljoni eiro, kas ir par 4% mazāk nekā šajā periodā pērn, kad SIA "Silvanols" apgrozījums bija 0,82 miljoni eiro. SIA "Silvanols" produkcija janvārī un februārī tika realizēta astoņās Eiropas valstīs, ar AS "Olainfarm" palīdzību arī Azerbaidžānā un Baltkrievijā.

Pēc nekonsolidētajiem AS "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2016. gada divos mēnešos veidoja 14,68 miljonus eiro, kas ir par 13% mazāk nekā šajā periodā pērn.

Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Baltkrievijā, kur tās apjoms palielinājies par 164%, un Kazahstānā - par 75%. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Baltkrievija, Latvija, Ukraina un Lielbritānija. Kopumā 2016. gada divos mēnešos AS "Olainfarm" produkti ir realizēti 30 valstīs trīs kontinentos.

AS "Olainfarm" koncerns sastāv no mātesuzņēmuma "Olainfarm" un farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Latvijas aptieka". AS "Olainfarm" pieder arī 96,69% kapitāla daļu lielākajā Latvijas uztura bagātinātāju ražotājā SIA "Silvanols".

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" realizācija pagājušā gada 12 mēnešos sasniegusi 98,09 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 5%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2014. gadā, liecina "Olainfarm" provizoriskie konsolidētie 2015. gada rezultāti.

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!