Finanšu ministrs Atis Slakteris 31. martā sniedza telefoninterviju biznesa izdevumam "The Wall Street Journal", kas interesējās par ekonomisko situāciju Latvijā un valdības spertajiem soļiem tās stabilizēšanai, portālu "Delfi" informēja FM Komunikāciju departaments.

Atis Slakteris informēja žurnālistu: "Lai arī pērn maksājumu bilances tekošā konta deficīts joprojām saglabājās augsts, ir vērojamas tendences, kas norāda, ka šī gada laikā izdosies to ievērojami samazināt." Iezīmējas arī jaunas tendences Latvijas ārējā tirdzniecībā – importa pieauguma tempi nobremzējas, kamēr eksporta pieauguma tempi saglabājas iepriekšējā līmenī. "Jaunākie dati liecina, ka līdzīga ārējās tirdzniecības dinamika saglabājas arī šogad, kas nozīmē, ka spēsim ievērojami uzlabot tekošā konta situāciju," minēja A. Slakteris.

Tāpat finanšu ministrs norādīja – nav pamata bažām, ka ārvalstu investori varētu pamest Latviju, jo lielāko daļu tiešo ārvalstu investīciju sastāda reinvestētā peļņa, kas nozīmē, ka investori joprojām uzskata Latviju par pievilcīgu valsti investīciju veikšanai.

"Latvijas valdības ekonomiskā politika ir vērsta uz to, lai risinātu esošās problēmas," ministrs apliecināja "The Wall Street Journal". Tuvākajā laikā valdībā tiks skatīts Ekonomikas stabilizācijas plāns, kurā liels uzsvars ir uz pasākumiem, kas veicina Latvijas eksportspējas uzlabošanu, kā arī konkurences veicināšanu.

"The Wall Street Journal" ir pēc tirāžas lielākais ekonomikai un biznesam veltīts izdevums pasaulē, populārs Ņujorkā, Londonā un citos pasaules finanšu centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!