Foto: LETA

Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa nākamnedēļ, 28.jūnijā, atstās amatu, aģentūrai pavēstīja asociācijā.

Asociācijā informēja, ka Liepiņa no šā gada 1.jūlija sāks darbu Pasaules Bankā, Vašingtonā, ASV.

Tāpat asociācijā atzīmēja, ka tās padome tuvākajā laikā sāks nākamā Finanšu nozares asociācijas vadītāja atlasi.

Asociācijas operatīvo vadību nodrošina asociācijas valde, kurā pēc izmaiņām darbu turpinās Jānis Brazovskis kā valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

"Finanšu nozares asociācija pēdējo gadu laikā kļuvusi par ļoti cienītu sadarbības un sarunu partneri valdībai un dažādām citām organizācijām. Liela loma tajā bija Liepiņai, ņemot vērā viņas pieredzi politikas jautājumu koordinēšanā un ieviešanā. Asociācija ir biedru organizācija, kuru veido dažādi finanšu sektora dalībnieki un to pārstāvji. Tieši tas dod asociācijai jaudu un ekspertīzi, lai veidotu finanšu sektora attīstību pēc iespējas daudzpusīgāku, ieviestu Eiropas Savienības normatīvos aktus pēc iespējas pārdomātāk. Mēs kā asociācija apzināmies, ka finanšu sektoram ir ļoti atbildīga loma ikvienā ekonomikā, līdz ar to uzskatām, ka stipra sektora asociācija ir mūsu ilgtermiņa atbildība," sacīja asociācijas padomes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Savukārt Liepiņa norādīja, ka ir gandarīta par paveikto.

"Kopš 2017.gada sākuma kopā ar partneriem publiskajā, privātajā, nevalstisko organizāciju un akadēmiskajā sektorā ir paveikts daudz nozares sakārtošanā un attīstībā. Esam piemērs citām Eiropas valstīm ar paveikto atbilstības jomas sakārtošanā, tehnoloģisko priekšrocību izmantošanas popularizēšanā, redzējumā par kapitāla tirgus attīstību un atbildīgu kreditēšanu. Esmu pateicīga komandai un sadarbības partneriem par uzticību un kopīgu darbu, kas tika balstīts uz trīs asociācijas vērtībām - atklātība, sadarbība un atbildība," teica Liepiņa.

Pēc asociācijā minētā, šobrīd būtiskākie Finanšu nozares asociācijas plāni un uzdevumi ir: aktīva finanšu nozares sektora līdzdalība finanšu stabilitātes nodrošināšanā; biedru darbs pie ilgtspējīgu biznesa modeļu izstrādes; digitālo prasmju veicināšana Latvijas sabiedrībā un biznesa vidē; ilgtspējīgas finansēšanas un investēšanas regulējuma aktualizēšana.

Ziņots, ka Liepiņa asociācijas valdes priekšsēdētājas amatā darbu sāka 2017.gada janvārī.

Iepriekš Liepiņa profesionālo karjeru veidoja Pasaules Bankā un Starptautiskajā Finanšu korporācijā, strādājot globālās konkurētspējas, uzņēmējdarbības vides un inovāciju atbalsta jomā, vadot Austrumāzijas un Klusā okeāna, kā arī Austrumeiropas un Centrālās Āzijas reģionu operācijas. Liepiņa strādājusi arī Latvijas valsts pārvaldē - viņa 2013.-2015.gadā bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!