Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) saņemta pirmā sūdzība par finanšu piramīdas shēmas "MMM-2011" darbībām, portālu "Delfi" informēja FKTK pārstāve Ieva Upleja.

Viņa atzina, ka sūdzība saņemta pagājušajā piektdienā un pirmdien pārsūtīta Valsts policijai (VP). Šī pagaidām ir vienīgā saņemtā sūdzība no iespējamā "MMM 2011" shēmas upura. FKTK plašāku informāciju par iespējamo "MMM-2011" shēmā cietušo nesniedz.

VP pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" sacīja, ka FKTK pārsūtītā sūdzība Ekonomikas policijā vēl nav saņemta.

Jau vēstīts, ka šā gada jūnija sākumā FKTK un VP aicināja atsaukties tos cilvēkus, kuri ir cietuši no finanšu piramīdas shēmas "MMM-2011" darbības - zaudējuši naudu, iesaistoties "MMM-2011" finanšu piramīdas shēmā.

Cietušie iesniegumus var iesniegt jebkurā tuvākajā policijas iecirknī vai informēt policiju pa tālruņiem 67208336, 67208663 vai arī sniedzot informāciju FKTK (Kungu ielā 1, Rīgā, LV-1050; E-pasts: fktk@fktk.lv; Fakss: 67225755).

VP jūlija sākumā pēc FKTK iesnieguma sāka divus kriminālprocesus par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar finanšu piramīdu "MMM-2011". Tajos norādīts, ka noteiktas, kriminālprocesā noskaidrotas personas, ir iesaistījušās finanšu piramīdā "MMM-2011" un nelikumīgi piesaista noguldītāju līdzekļus, līdz ar to, iespējams, nodarbojas ar uzņēmējdarbību bez licences atkārtoti gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!