Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu atļaut AS "Grindeks" akcionāram SIA "Liplat Holding" izteikt obligāto "Grindeks" akciju atpirkšanas piedāvājumu, liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

Akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektā teikts, ka piedāvātājam pieder 9 025 197 "Grindeks" akciju, kas kopā veido 94,16% no kopējā akciju skaita.

Vienas akcijas atpirkšanas cena noteikta 13,59 eiro.

Piedāvājuma termiņš ir 30 dienas no publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka AS "Grindeks" šā gada 10. novembra ārkārtas akcionāru sapulcē lēmusi izslēgt uzņēmuma uzrādītāja akcijas no AS "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālā saraksta, informē "Grindeks".

Lēmums pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu. Uzņēmuma kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 9 585 000.

Jau iepriekš uzņēmums vēstīja, ka "Grindeks" stratēģija paredz, ka tas turpmāk fokusēsies uz sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža un diabēta ārstēšanas medikamentu klāsta paplašināšanu. Plānots, ka 2025. gadā produktu klāstu šajās terapeitiskajās grupās veidos 105 gatavo zāļu formas, un tās tiks eksportētas uz 97 pasaules valstīm. Lai stiprinātu savu konkurētspēju un neatkarību no ārvalstu aktīvo farmaceitisko vielu ražotājiem, tiek plānots paplašināt "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu klāstu līdz vismaz 40 vielām 2025. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!