Foto: Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi SIA "LNK (Latvijas Novitātes komplekss)" iesniegumu būvkompānijas "Latvijas Tilti" akciju obligātā un galīgā atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai, teikts komisijas paziņojumā Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā.

Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā sniegtās informācijas, ir 8,81 eiro.

Plānots, ka piedāvājumu "Latvijas Tiltu" akcionāri varēs pieņemt 30 kalendāro dienu laikā, skaitot no dienas, kad SIA "LNK (Latvijas Novitātes komplekss)" atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām būs publicējis oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Akciju atpirkšanas piedāvājums būs spēkā tikai pēc FKTK lēmuma par atļauju izteikt minēto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas galīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nav pieņēmis galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiek bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudē tiesības rīkoties ar tām.

Pēc "LNK (Latvijas Novitātes komplekss)" sniegtās informācijas, prospekta parakstīšanas dienā kompānijai piederēja 635 763 jeb 95,03% "Latvijas Tiltu" akcijas.

"Latvijas Tiltu" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Jau vēstīts, ka 5.decembrī "Latvijas Tiltu" akcionāri ārkārtas sapulcē atbalstīja kompānijas akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

"Latvijas Tiltu" kopējo akciju kapitālu veido 671 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā, tajā skaitā ar balsstiesībām ir 668 987 akcijas, bet 2013 ir personāla akcijas bez balsstiesībām. Publiskā apgrozībā ir 668 987 "Latvijas Tiltu" akcijas.

Būvfirma remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. Pagājušajā gadā "Latvijas Tilti" strādāja ar 15,47 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir divas reizes mazāk nekā 2014.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 3,4 reizes un bija 69 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!