Foto: Edijs Pālens
Latvijas nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" prezidentam Bertoltam Flikam piederošās kompānijas "Baltijas Aviācijas sistēmas" ieiešana Lietuvā neietekmēs "airBaltic" stāvokli un izaugsmi, trešdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Fliks.

"Es tur esmu tikai investors," sacīja "airBaltic" prezidents. Viņš akcentēja, ja kaimiņvalstī neieietu "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS), tad to darītu citas kompānijas, jo Viļņas lidosta ir brīva. Fliks gan arī atzina, ka agrāk apsvērta doma, vai Lietuvā nevarētu ieiet "airBaltic".

Viņš arī pauda, ka BAS un "airBaltic" savā starpā nekonkurēs, jo abām kompānijām būs atšķirīgas nišas. "Lietuvai ir vajadzīga sava aviokompānija un tai tāda būs," sacīja Fliks. Viņš piebilda, ka pēdējā laikā vispār ir ierasts aprunāt Fliku un "airBaltic". "Tā ir palikusi mode aprunāt "airBaltic" un mani. Bet nedz [ekonomikas ministrs Artis] Kampars, nedz [premjers Valdis] Dombrovskis nav norādījuši uz nevienu neizdevīgu darījumu," viņš sacīja.

Intervijā "airBaltic" prezidents sacīja, ka "airBaltic" turpinās attīstīties, kā līdz šim.

Tomēr Fliks brīdināja, ja Rīgas lidostā nebūs jauna termināļa, tad Baltijas aviācijas centrs nākotnē būs nevis Rīgā, bet gan Viļņā.

Taču premjera Valda Dombrovska (JL) aicinājumu Flikam izšķirties, kura uzņēmuma labā, viņš vēlas strādāt, "airBaltic" pārstāvis Jānis Vanags nekomentē. Tāpat viņš atteicās atbildēt, kā precīzi Fliks ir nolēmis nošķirt intereses BAS un "airBaltic".

Tikmēr premjers Valdis Dombrovskis trešdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda, ka vēl joprojām nav skaidrs, kā Fliks nodalīs "airBaltic" un BAS intereses. Turklāt, kāpēc nav skaidrs, kāpēc Lietuvā nevarēja iet "airBaltic".

Ziņots, ka Fliks pirmdien Viļņā pavēstīja, ka nākamajā gadā BAS sāks lidojumus no Lietuvas galvaspilsētas.  Premjers Valdis Dombrovskis (JL) otrdien atzina, ka Flikam nākotnē vajadzēs izlemt, kam turpmāk pievērst lielāku uzmanību un kuras aviokompānijas labā strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!