Foto: DELFI
Pašreizējais „airBaltic” privātais akcionārs tiek apmelots un iebaidīts, lai atvērtu ceļu kādam trešajam akcionāram, intervijā laikrakstam „Diena” pauž lidsabiedrības prezidents Bertolds Fliks. Savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis intervijā „Neatkarīgajai” skaidro – „airBaltic” nebūs „Parex”, kompānija attīstītās, tai tikai vajadzīgi apgrozāmie līdzekļi – vai nu jāpalielina pamatkapitāls vai jāpiesaista investors.

Fliks ir sašutis par ministru prezidenta Valda Dombrovska un ekonomikas ministra Arta Kampara darbībām, kuri, viņaprāt, „mērķtiecīgi strādā", lai atvērtu ceļu trešajam akcionāram. „Ja Dombrovskim ir šaubas par to, cik maksā „airBaltic" ārpakalpojumi, tad vajag veikt auditu, līdz pēdējās neskaidrības izzūd, un rodas pilna pārliecība, ka Fliks strādā visu akcionāru interesēs," dusmojas Fliks.

Arī ministrs otrajā intervijā atsaucas uz audita slēdzienu, kurš parādot - uzņēmums pēdējos gados ir strauji attīstījies. „Audits neparādīja, ka kaut kas aizmaksāts uz ofšoriem," - tā Augulis. Vienlaikus ministrs atgādina, ka lidsabiedrības akcionāru līgums joprojām nav izdevīgs valstij, to vajadzētu pārskatīt, bet „viena ministra" dēļ, uz kuru apvainojies Fliks, tagad apgrūtinātas sarunas par šādu līguma pārskatīšanu.

„Akcionāru līgumu acīmredzot varēs pārskatīt, saistot to ar kādiem ieguldījumiem," saka Augulis, kurš iepriekš intervijā teicis „vai nu jāpalielina pamatkapitāls vai jāpiesaista investors", bet vēlāk precizē šo ideju uz „nodoms ir attīstīt kompāniju nevis pārdot".

Arī Fliks norāda, ka kompānijā esot nepieciešamas investīcijas, taču viņam no valsts nekāda palīdzība neesot vajadzīga. Kamēr „airBaltic" privātie akcionāri jau līdz šim esot uzņēmumā ieguldījuši 150 miljonus eiro, tikmēr valsts tikai „pašā sākumā" sešus miljonus dolāru, un pagājušajā gadā kā konvertējamas obligācijas 15 miljonus latu. Jūlijā jāpieņem lēmums par pamatkapitāla palielināšanu, uzskata Fliks, galvenais, lai valsts neuzvestos tā, ka pati nav gatava palielināt kapitālu, bet neļauj to darīt arī privātajam partnerim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!