Foto: "FlyCap"/Publicitātes foto

Neauglības ārstēšanas klīnika "My Clinic Riga" piesaistījusi investoru – Polijas ginekoloģisko klīniku ķēdi "Klinika Bocian", kas iegādājusies 66,7% uzņēmuma daļu.

Neauglības ārstēšanas klīnika "My Clinic Riga" uzbūvēta 2017. gadā ar riska kapitāla fonda "FlyCap" investīcijas palīdzību, ieguldot gandrīz 1 miljonu eiro. Klīnika trīs gadu laikā spējusi strauji attīstīties, sasniedzot apgrozījumu gandrīz miljons eiro gadā, un šobrīd kvalificējas valsts medicīniskās apaugļošanas programmai, kā arī ieņēmusi stabilu tirgus pozīciju.

SIA "My Clinic Riga" dibinātājs un vadītājs, ārsts Māris Arājs stāsta: "Klīnikas attīstības posmā "FlyCap" aktīvi iesaistījās dažādu stratēģisku lēmumu pieņemšanā, pārrunās ar iekārtu ražotājiem un finansētājiem, kā arī palīdzēja ar kontaktiem. Stratēģiskā investora "Bocian" piesaiste ir nākamais posms biznesa attīstībā un ģeogrāfiskā ekspansijā. Neskatoties uz sarežģīto biznesa vidi patlaban, "Bocian" noticēja komandai un neauglības ārstēšanas segmenta potenciālam Baltijā."

"FlyCap" partneris Jānis Liepiņš piebilst: "Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka dakteris Māris Arājs spēja izveidot jaunu tirgus spēlētāju un iegūt ievērojamu tirgus daļu tik salīdzinoši piesātinātajā medicīnas segmentā. Neskatoties uz Covid-19 vīrusa pandēmijas ietekmi un ierobežojumiem ceļot, izdevās realizēt šādu starprobežu darījumu, un uzskatu, ka šis darījumus liecina par ārvalstu investoru interesi investēt Baltijas veselības sektorā, kā arī privātā medicīnas sektora ievērojamo potenciālu nākotnē."

Foto: "FlyCap"/Publicitātes foto

"Mums ir ilgstoša sadarbības pieredze ar ārstiem, jo esam finansējuši gan "LOR" klīnikas izveidi, gan "NMS Laboratorijas" ekspansijas plānus. Ceru, ka "My Clinic Riga" veiksmes stāsts iedvesmos arī citus ārstus, kuriem ir vēlme kļūt par uzņēmējiem. Esam gatavi finansēt un atbalstīt ārstus biznesa uzsākšanā vai paplašināšanā," norāda fonda partneris.

KS "FlyCap Investment Fund I AIF" ir riska kapitāla fonds, kas pārvalda 15,75 milj. eiro lielu fondu.

"FlyCap" šobrīd ir ieguldījis kopā 24 uzņēmumos, tai skaitā: "HansaMatrix", "MolPort", "Mailigen", "Sonarworks", "RCG Lighthouse", "Arsenal Industrial", "Bio2you", "AirPush".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!