Foto: F64
No Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļiem plānošanas periodā no 2007. līdz 2013. gadam dažādiem projektiem līdz 2011. gadam otrajam ceturksnim ir izmaksāti 23 miljoni latu jeb 45% no kopējā ESF finansējuma šim laika periodam, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrija.

Otrdien valdībā iesniegtajā informatīvajā ziņojumā "Efektīva ES fondu finansējuma apguves, apgūstot pieejamo finansējumu pilnā apmērā un mazinot administratīvos šķēršļus fondu apguvei" norādīts, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda līdzekļu apguve gan noritējusi lēnāk.

ERAF ietvaros finansējuma saņēmējiem izmaksāts 22,1 miljons latu jeb 9,9% no Latvijas un Eiropas Komisijas Saprašanās memorandā noteiktajām saistībām, savukārt Kohēzijas fonda ietvaros finansējuma saņēmējiem izmaksāti 11,3 miljoni latu, izpildot memorandā noteiktās saistības par 8%.

Kopumā no 2007. - 2013. gada plānošanas periodā Latvijai piešķirtā Eiropas Savienības fondu finansējuma 3,2 miljardu latu apmērā par 78,4% jeb 2,5 miljardiem latu ir apstiprināti projekti. Finansējuma saņēmējiem ir izmaksāts 31,1% jeb 989,2 miljoni latu, savukārt no Eiropas Komisijas valsts budžetā saņemti 826,1 miljons latu jeb 25,9% no šī finansējuma.

FM paudusi uzskatu, ka līdzšinējais darbs Eiropas Savienības fondu apguvē ir bijis sekmīgs un arī turpmāk ministrija šo uzdevumu ir nosaukusi par prioritāti Latvijas Stratēģiskā plānā 2010. - 2013. gada plāna izpildei.

Visi trīs fondi - ERAF, Eiropas Sociālais fonds un Kohēzijas fonds - ir lielākie finanšu instrumenti, kuru ietvaros Latvija saņem finanšu palīdzību. Papildus tam Latvija saņem finanšu līdzekļus arī no citām programmām - Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!