Šobrīd ir dziļākā un ilgākā krīze, kādu Latvijas piena nozare līdz šim ir piedzīvojusi, atzina Latvijas piena pārstrādātāju "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens" apvienotā uzņēmuma "Food Union" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš atzīmēja, ka piena nozares tālāko attīstību, tostarp piena iepirkuma cenas turpmākajos mēnešos, ir grūti prognozēt. "Tas, kas notiek šobrīd ir dziļākā un ilgākā krīze, kādu piena nozare ir piedzīvojusi. Tāpēc es domāju, ka no ša brīža turpmāk jebkuras prognozes, jebkuri pieņēmumi [par piena nozares tālāko attīstību] būtu nepamatotas spekulācijas," sacīja Staņēvičs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā piena pārstrādātājiem un ražotājiem būtiskākais ir strādāt pie nozares stabilizēšanas, lai tā varētu atveseļoties un būtu iespējams cīnīties ar ārējiem satricinājumiem, kā arī nebūtu iekšēju satricinājumu, ko rada paši nozares spēlētāji. "Ja mēs būsim izveidojuši šo stabilo bāzi, tad mūs šie satricinājumi nebiedēs," teica Staņēvičs.

Viņš minēja, piena ražotājiem un pārstrādātājiem jāsadarbojas kopīgā dialogā. "Tas ir produktīvs dialogs, kopīgu interešu meklēšana un attīstīšana, kā arī neapšaubāmi kopīgs darbs gan pie jauniem produktiem, gan pie iekšējās efektivitātes uzlabošanas, varbūt arī pie citiem darbības veidiem, dalīšanās zināšanās un pieredzē," klāstīja "Food Union" valdes priekšsēdētājs.

"Food Union" ir piena pārstrādes uzņēmumu "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Premia Foods" apvienotais uzņēmums, kura kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!