Foto: Pixabay

"Draugiem Group" apdrukas un šūšanas ārpakalpojumu uzņēmums "Printful" ierindots 128. vietā "Forbes" ikgadējā sarakstā ar Top 500 darba devējiem jaunuzņēmumu vidū jeb "America's Best Startup Employers 2021", kas veidots balstoties uz uzņēmumu reputāciju, izaugsmi un darbinieku apmierinātību, informēja "Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

"Printful" konkurējošais uzņēmums "Printify", kuram arī ir saknes Latvijā, šajā sarakstā ierindots 228. vietā.

Šī topa pirmajās piecās pozīcijās ierindoti uzņēmumi: "Hiya", "Bestow", "Unite Us", "Curology" un "Petal".

Kā norāda Palkavnieks, "Printul" esot kļuvis par pievilcīgu darba devēju ne tikai straujās izaugsmes, bet arī daudzveidīgās iekšējās kultūras dēļ. Tā kā "Printful" spējis pielāgoties mainīgajai uzņēmējdarbības videi arī pandēmijas laikā, uzņēmums turpina piedāvāt savus pakalpojumus, vienlaikus atverot ražotnes Kanādā un Spānijā.

"E-komercijas nozare šobrīd piedzīvo milzīgu izaugsmi, tādēļ arī mums jāturpina paplašināt sava darbība visā pasaulē," komentē "Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

Līdz šim uzņēmums jau vēris durvis deviņām ražotnēm visā pasaulē, no tām četras atrodas ASV: divas Ziemeļkarolīnas štatā, viena Kalifornijā un viena Teksasā. Lai palielinātu ražošanas jaudu un citas uzņēmumam svarīgas darbības, pēdējā gada laikā "Printful" ievērojami audzis un nu jau nodarbina vairāk nekā 1600 cilvēku visā pasaulē, no kuriem teju 1000 ir tieši ASV. Tāpat šī izaugsme kalpojusi kā svarīgs faktors, lai palīdzētu uzņēmumam apstrādāt vairāk nekā 1 miljonu pasūtījumu mēnesī.

Uzņēmumus, kas iekļauti "Forbes America's Best Startup Employer 2021" sarakstā, izvērtēja tirgus pētījumu kompānija "Statista". Tika identificēti 2500 Amerikas jaunuzņēmumi, kas dibināti laikā no 2011. līdz 2018. gadam un kuros strādā vismaz 50 darbinieki. Tālāk šie uzņēmumi tika vērtēti, pamatojoties uz trim galvenajiem kritērijiem. Tika novērtēta darba devēja reputācija, darbinieku kopējā apmierinātība uzņēmumā un uzņēmuma izaugsme pēdējo divu gadu laikā, kā rezultātā tika izveidots gala saraksts ar 500 labākajiem darba devējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!