Foto: Publicitātes attēli

Šonedēļ Ādažos pie jaunās saldumu ražotājas "Laima" ražotnes tika iemūrēta laika kapsula. Līdz ar to teju ir noslēdzies pēdējais ražotnes būvniecības posms, lai jau gada otrajā pusē ēku nodotu ekspluatācijā, portālu "Delfi" informēja "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

"2020. gads ir patiesi nozīmīgs mūsu uzņēmumam, jo saldumu zīmols atzīmē 150 gadu jubileju un zīmīgi šajā pat gadā durvis vērs jaunā un ilgtspējīgā "Laimas" ražotne nākamajiem gadu desmitiem," sacīja Didrihsons.

"Šobrīd esam teju pabeiguši ēkas celtniecību, ir jāsāk sagatavošanās darbi ražošanas pārcelšanai, lai jau 2020. gada otrajā pusē mēs vērtu durvis "Laimas" jaunajai ražotnei, kas būs ievērojams pamats "Laimas" un "Orkla Latvija", kā arī kopējai Latvijas saldumu rūpniecības tālākai attīstībai," viņš turpina.

"Delfi" jau ziņojis, ka "Orkla Latvija" šī projekta īstenošanā – jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā – investējusi 20 miljonus eiro.

"Laimas" sortimentu šobrīd veido vairāk nekā 200 dažādi šokolādes saldumi. "Orkla Latvija" ir organizācija, kas apvieno divus uzņēmumus – SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija", kuru kopējais apgrozījums 2018. gadā bija 116,1 miljons eiro. "Orkla Latvija" pārstāv tādus Latvijā iemīļotus zīmolus kā "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta", "Abba" un citus.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards laika kapsulā ievietoja īpašu vēstījumu zīmola "Laima" un uzņēmuma nākotnei, kā arī daļu no konfektes "Trifele" iepakojuma, lai simbolizētu izsenu latviešu vērtību un tradīciju spēku, kā arī iezīmētu šo vērtību turpināšanas nozīmi nākotnē.

Tikmēr Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks simboliski papildināja kapsulu ar jaunāko "Ādažu Vēstis" izdevumu, uzsverot veiksmīgo sadarbību novada un uzņēmuma starpā, bet būvfirmas "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš uzņēmuma vārdā kapsulā ievietoja gadskārtu monētu, vēlot veiksmi un izdošanos tālākajā "Orkla Latvija" attīstībā.

"Orkla" grupas pārstāve, "Confectionery & Snacks" biznesa virziena izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Šanete Heuana-Fladbī kapsulā pievienoja dažādu grupas uzņēmumu konfekšu iepakojumus, simbolizējot sadarbības iespējas grupas ietvaros, kuras pavērs jaunā "Laimas" ražotne. Visbeidzot "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Didrihsons laika kapsulu papildināja ar vēstījumu visa uzņēmuma vārdā, kā arī ar savu iecienītāko "Laimas" konfekti kopš bērnības – "Serenādi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!