Foto: LETA
Ceturtdien "Rāmkalnos", Inčukalna novadā, atklāta jaunā uzņēmuma SIA "Rāmkalni Nordeco" sukāžu ražotne, kas ļaus ievērojami palielināt ražošanu - no esošajām 50 tonnām līdz 380 tonnām saražoto sukāžu gadā.

Sākotnēji tajā strādās 30 darbinieki, bet nākotnē plānots skaitu palielināt. Ražošanas ēka kopā ar saldētavām aizņem 1800 kvadrātmetru platību, vēsta LETA.

Tajā tiks ražotas sukādes, pastilas, sīrupi, kā arī tiks ieviesti vairāki jaunumi, tostarp sukādes šokolādes glazūrā un dažādi bezalkoholiskie dzērieni.

"Rāmkalni Nordeco" divu līdz trīs gadu laikā plāno palielināt eksportu līdz 85% no kopējā saražotā apjoma, vēsta LETA. 

Uzņēmuma vadītājs Viktors Grūtups atzīmējis, ka patlaban uzņēmuma eksporta apjoms ir ap 10-15%. "Plānojam un ceram, ka tuvāko divu līdz trīs gadu laikā būs otrādi, proti, eksportā realizēt 85%, bet Latvijā - 15% no saražotā."

Līdz šim "Rāmkalnu" produkcija prezentēta Vācijā, Anglijā, Ķīnā, taču Grūtups norādīja, ka uzņēmums nesen veicis pārrunas ar partneriem Lietuvā. Tuvāko gadu laikā plānots realizēt uzņēmuma produkciju visās Baltijas valstīs. Tāpat "Rāmkalni Nordeco" plānos ir ieiet Skandināvijas tirgū, kā arī Krievijā un Baltkrievijā.

Jautāts par investīcijām tuvāko divu līdz trīs gadu laikā, Grūtups teica, ka uzņēmuma plānos ir veikt nelielas investīcijas dažādu procesu attīstībai un uzņēmuma veiktspējas uzlabošanā.

"SEB banka" un uzņēmums "Rāmkalni Nordeco" noslēguši kredītlīgumu par 2,2 miljonu eiro ieguldīšanu jaunas ražotnes izveidē, kurā no Latvijas zemnieku produkcijas tiks ražotas sukādes, pastilas, sīrupi un citi produkti.

Šis projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu Lauku atbalsta dienesta programmā "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana". Līdzekļi tiks ieguldīti gan jaunās ražotnes būvniecībā, gan ražošanas iekārtu iegādē un uzstādīšanā.

"Rāmkalnos" tiek arī kūpinātas vistas, gatavoti pelmeņi un saldējums, kā arī tiek ievākts medus. Atpūtas parkā "Rāmkalni" vasarā pieejamas dažādas atrakcijas, bet ziemā darbojas slēpošanas kalns. Atpūtas parkā strādā bistro un restorāns, kā arī tiek gatavoti konditorejas un kulinārijas produkti. Veikalā ir nopērkami visi pašu ražojumi, kā arī citas vietējās pārtikas preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!