Foto: Publicitātes foto

Karostā simboliski atklāts konteinera tipa koksnes šķeldas katlumājas komplekss, informē SIA "Liepājas enerģija".

Tādējādi tiek nodrošināts centralizētās siltumapgādes pakalpojums 55 objektiem – 46 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām (aptuveni 2611 dzīvokļi), bērnudārzam "Pienenīte", Liepājas 3.pamatskolai, Liepājas Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrālei, veikaliem un ražošanas objektiem.

"Šis ir pirmais mobilais šķeldas katlumājas komplekss, kuru esam uzstādījuši sadarbībā ar vietējo katlumāju ražotāju. Operatīva rīcība bija nepieciešama, reaģējot uz strauju energoresursu cenu kāpumu. Iepriekš Karostas mikrorajonam centralizēto siltumapgādi nodrošinājām, izmantojot dabasgāzi," stāsta SIA "Liepājas enerģija" valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.,

Foto: Publicitātes foto

"Šī katlumājas kompleksa atklāšana ir apliecinājums tam, ka, veiksmīgi sadarbojoties ar komercsektoru, pašvaldībās iespējams veikli rast tālredzīgus risinājumus cīņā ar energoresursu cenu kāpumu. Apsveicami, ka uzņēmēji reģionos jau rīkojas, lai pārietu no fosilajiem kurināmajiem uz atjaunojamajiem energoresursiem, tādējādi kāpinot arī zaļās enerģijas jaudas un veicinot enerģētisko neatkarību visā valsts teritorijā," atklāšanas brīdī norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Katlumājas kompleksa montāža un teritorijas labiekārtošanas darbi tika uzsākti 2021. gada 16. novembrī. Komplekss atrodas Ģenerāļa Baloža ielā 23A, un tajā ietilpst pilnībā slēgta šķeldas noliktava ar slēgtiem pelnu konteineriem, kā arī divi katlu konteineri ar kopējo jaudu 1,9 MW, katrs pa 0,95 MW. Jaunā katlumāja uzņēmuma klientiem nodrošinās karstā ūdens sagatavošanu arī vasaras sezonā.

Kopējās projektā ieguldītās investīcijas ir nepilns viens miljons eiro.

"Neskatoties uz jau padarīto, mums kā pilsētai ir nākotnes izaicinājumi atrast veidus, kā vairot neatkarību no citiem un rast jaunas iespējas atjaunīgo resursu, piemēram, saules un vēja izmantošanai," atzīst Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija").

SIA "Liepājas enerģija" jaunas konteinera tipa katlumājas ir gatavs uzstādīt arī citās Dienvidkurzemes pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!