Foto: Publicitātes attēli
Saldū atvērts Latvijā pirmais starptautiskā mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Spar" veikals.

Saldus "Spar" ir vidēja izmēra (720 m2) piemājas veikals ar visām ikdienā nepieciešamajām precēm, kas vienlaikus ir "Spar" tīkla populārākais veikala formāts. Sadarbībā ar Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeju veikalā izveidota vietējā mākslinieka mākslas darbu siena, attēlojot tajā Rozentāla veidotās skices.

Saldus "Spar" sortimentā atrodama gan vietējo ražotāju produkcija, gan citi Baltijas iecienītākie ražotāji un zīmoli, kā arī "Spar" privātās preču zīmes produkti no visām galvenajām produktu grupām. "Spar Latvija" tīkla veikalu pamatprincipi ir nodrošināt pircējiem patīkamu iepirkšanās vidi, augstas kvalitātes apkalpošanu, svaigus produktus un konkurētspējīgu piedāvājumu. Viens no uzņēmuma mērķiem ir būt pirmajiem, kuri savos veikalos piedāvās vietējo ražotāju jaunumus.

Nākamais "Spar" tīkla veikals tiks atvērts augusta izskaņā Liepājā. "Spar Latvija" mērķis piecu gadu laikā ir Latvijā atvērt vismaz 200 "Spar" tīkla veikalus. Lai to sasniegtu, uzņēmums paredz, ka "Spar" un partneru kopējais investīciju apjoms varētu sasniegt 40 miljonus eiro, neskatoties uz to, ka katra partnera nepieciešamie ieguldījumi un investīcijas jauna veikala atvēršanā var izteikti atšķirties.
"Spar" ir pasaulē vadošā autonomā pārtikas mazumtirdzniecības ķēde.

Uzņēmums uzsāka darbību 1932. gadā ar vienu veikalu Nīderlandē, savukārt patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikali 48 pasaules valstīs, ik dienas apkalpojot 14,5 miljonus klientu. 2020. gadā tika atvērts 181 jauns veikals un sasniegts 39,8 miljardu eiro apgrozījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!