Foto: Publicitātes foto
Plānots, ka 2020. gada sākumā "Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" Sauriešos durvis vērs jaunam kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centram, kura izveidē tikšot ieguldīts ap diviem miljoniem eiro.

Jaunā kravas auto tirdzniecības un servisa centra atvēršana ir stratēģiski nozīmīgs solis "Domenikss" biznesa paplašināšanā, tā nostiprinot savas pozīcijas Latvijas tirgū un vienlaikus piesakot cīņu ar "pelēkās zonas" servisiem, portālam "Delfi" sacīja "Domenikss" padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Projekta īstenošanā investēts jau aptuveni viens miljons eiro un paredzams, ka kopējais investīciju apjoms varētu sasniegt līdz pat diviem miljoniem eiro, sacījusi Danilenko.

"Šobrīd kravas automobiļu segmentā ir iestājusies zināma stagnācija, kas galvenokārt saistīta ar diviem faktoriem – piesardzīgo banku attieksmi finansēšanā un Eiropas Parlamenta apstiprināto reformu autotransporta nozarē jeb tā saukto mobilitātes paketi. Neskatoties uz to, esam pieņēmuši stratēģiski nozīmīgu soli biznesa paplašināšanai – atvērt jaunu un jaudīgu kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Pierīgā, tā vēl vairāk stiprinot kravas servisa līdera pozīcijas Latvijas tirgū," pauž Danilenko.

Plānots, ka jaunais servisa centrs Pierīgā būs izvietots divās ēkās, kopumā 2560 m2 platībā. Tās iepriekš jau izmantotas servisa centra vajadzībām, taču tagad pilnībā tiek rekonstruētas un pielāgotas "Domenikss" vajadzībām pēc "Daimler" sertifikācijas standartiem. Paredzēts, ka vienā no ēkām trīs stāvos būs izvietots kravas automašīnu tirdzniecības salons, servisa telpas, kas vienlaikus spēs apkalpot pat 15 kravas auto, un kravas auto rezerves daļu noliktava. Savukārt otrā ēkā būs pieejama kravas auto mazgātava. Jaunajā kravas auto un servisa centrā tiks nodarbināti vidēji 40 speciālisti.

"Šobrīd Latvijā "Mercedes-Benz" kravas auto jau var pasūt "Domenikss" auto salonā, taču būtisks jauninājums jaunajā centrā Sauriešos būs tieši uz kravas automašīnām vērsts serviss, nodrošinot ražotāja paredzēto apkopi, tehnisko atbalstu, iespēju saņemt oriģinālās rezerves daļas maksimāli īsā laikā un garantētu pakalpojumu kvalitāti. Būtisks aspekts ir kravas auto ērtā piekļūšana servisa centram Sauriešos, kas līdz šim Rīgas centrā bija visai apgrūtinoša," turpina "Domenikss" Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs Aivis Zapereckis.

Jaunais kravas auto servisa centrs būšot aprīkots ar modernākajām tehnoloģijām, piemēram, riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtu "Hunter HTA-MBHD". Jaunā sistēma, kas paredzēta komerctransportam, ir nozarē pirmā un vienīgā, kas tikai trīs minūšu laikā spēj veikt mērījumu trīs asīm vienlaicīgi.

"Domenikss" grupā ietilpst SIA "Domenikss" un SIA "Baltijas Auto Centrs". SIA "Domenikss" ir Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā teju 27 gadus, nodrošinot "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. "Domenikss" ir arī autorizēts "Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "Fuso Canter" tirdzniecību, kā arī oriģinālo "Mercedes-Benz", "Fuso" rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu.

"Domenikss" filiāle, SIA "Baltijas Auto Centrs", nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, vērtēšanu un tirdzniecību.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Domenikss" 2018. gadā strādājis ar 48,4 miljonu eiro apgrozījumu un noslēdzis gadu ar 298 554 eiro lielu peļņu, informē uzņēmums. Uzņēmuma īpašniece ir Danilenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!