Foto: DELFI

Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā, “Lauma Fabrics” ražošanas ēkā, kopš 2017. gada darbojas uzņēmums “NordePlast”, kas vienīgais Baltijā ražo medicīniskos plāksterus. Portālam “Delfi” bija iespēja vērot ražošanas procesu no izejvielu sagatavošanas līdz pat gatavo plāksteru iepakošanai. Uzņēmums, kas spēj saražot līdz pat 2,5 miljoniem plāksteru diennaktī, šobrīd gan strādā ar trešdaļu no iespējamās jaudas, jo grūtības sagādā iekļūšana Latvijas tirgū.

Lai nokļūtu “NordePlast” ražotnē, ir jāiet cauri vairākiem “Lauma Fabrics” labirintiem, kas, izrādās, ir viena no lielākajām ēkām pasaulē. Milzīgajā celtnē “NordePlast” aizņem aptuveni 1000 kvadrātmetrus, vienā telpā atrodas ražotne, otrā noliktava. “NordePlast” ražotie plāksteri brūču nosegšanai, sildošie plāksteri un kinezioteipi paredzēti gan plašam patērētāju lokam ikdienas individuālai lietošanai, gan profesionāļiem, piemēram, sporta asociācijām, acu klīnikām, slimnīcām un poliklīnikām.

Uzņēmuma ražošanas vadītājs Aleksejs Orlovs rāda divas lielas iekārtas, kas pēc pirmā acu uzmetiena izskatās pēc metāla skapjiem ar stikla durvīm. Skapji ir pilni ar dažādiem rullīšiem, lentēm, ritenīšiem un vadiem. Orlovs saspiež vairākas pogas, iekārta nedaudz padomā, un pēc brīža no tās sāk nākt ārā gatavi plāksteri. Šogad uzņēmumā ražošanā laista jauna produktu līnija un ar Liepājas domes atbalstu iegādāta jauna, moderna ražošanas iekārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!