Foto: Publicitātes attēli

26. augustā pirmā starptautiskā skola-pansija "Exupery International School" (EIS) atvērusi jaunu vecāko klašu un skolas-pansijas korpusu. Oficiālajā atklāšanas ceremonijā piedalījās arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Jaunajā trīsstāvu korpusā, kura platība ir 5000 m2, īpaša uzmanība veltīta daudzfunkcionālām, plašām klasēm, modernām laboratorijām un telpām grupu darbam. Ēkas pārdomātā ergonomika ļauj ne tikai īstenot mācību procesu saskaņā ar starptautisko programmu standartiem, bet arī ērti izmitināt līdz pat 90 skolēniem vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

"Esmu gandarīta būt klāt skolai tik nozīmīgā brīdī. Vecāko klašu un pirmās, turklāt pagaidām reģionā vienīgās skolas-pansijas korpusa atklāšana ir signāls, ka izglītība nestāv uz vietas, tā attīstās un sasniedz jaunus mērķus," svinīgajā atklāšanas pasākumā sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, novēlot EIS turpmākus panākumus.

Viņa arī atzīmēja, ka starptautiskās skolas palīdz Latvijā ienākt ārvalstu uzņēmējiem, jo piedāvā iespējas izglītot bērnus starptautiskā vidē. Vienlaikus ministre uzskata, ka pansijas atvēršana ir labs piemērs citām Latvijas skolām.

"Valsts skolas var mācīties, ka "kopmītne" var būt patiešām moderna vide. Es pilnībā pieļauju, ka arī kādā citā Latvijas novadā var tikt pieņemts lēmums atvērt līdzīgu viesnīcu vidusskolēniem, un tad šis tīkls attīstīsies tālāk. Taču pirmā skola Latvijā, kas to paveica, bija "Exupery International School", un mēs varam teikt, ka projekts "Skola 2030" jau ir ieviests šeit un tagad, piedāvājot radošu vidi un mūsdienīgas, plašas telpas," sacīja Muižniece.

"Jaunā "Exupery" korpusa atvēršana - tā vairs nav nākotne, tā ir mūsu tagadne, un tas projektēts un būvēts tā, lai apmierinātu skolas-pansijas vajadzības. Ir piepildījies mans sapnis ne tikai izveidot skolu, kurā būs interesanti mācīties un kurā kopā mācīsies vecāko klašu skolēni no dažādām valstīm, bet arī iezīmēt Latviju starptautiskās izglītības kartē," uzsver EIS dibinātāja Jeļena Bujanova.

"Mēs kā skola augam, un tas ir svarīgi ne tikai mums, bet arī Latvijas izglītības sistēmai kopumā. Uz "Exupery International School" jau atbraukuši mācīties vecāko klašu skolēni no visdažādākajām pasaules valstīm. Pastāvīga dzīvesvieta skolas teritorijā pozitīvi ietekmē skolēnu pašdisciplīnu un sagatavo viņus nākamajam dzīves posmam – studijām universitātē," piebilst skolas direktors Dmitrijs Vinogradovs. "Šī pieeja palīdz absolventiem ātri iejusties studentu dzīvē un daudz vieglāk pielāgoties tai izglītības sistēmai, kas darbojas lielākajā daļā starptautisko universitāšu," uzsver Vinogradovs.

2021. gada jūnijā Latvijas Izglītības kvalitātes valsts dienests piešķīra "Exupery International School" starptautiskās skolas statusu. Līdz ar šī lēmuma pieņemšanu vidusskolas skolēni var izvēlēties vienu no apmācību programmām - International Baccalaureate Diploma Programme (IB DP) vai Lielbritānijas programmu A Levels. Diploms, kas apliecina programmas apgūšanu, ļauj iestāties labākajās Eiropas, ASV, Lielbritānijas un citu pasaules valstu augstākās izglītības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!