Foto: Publicitātes foto
Ieguldot vairāk nekā 13 miljonus eiro, pēc pilnīgas rekonstrukcijas ekspluatācijā nodotas kādreizējā "SWH biroju centra" ēkas Skanstes ielā 52 un 50a, Rīgā, informē "SG Capital Partners AIFP" direktors Rihards Šafranovičs.

Pēc apjomīgu rekonstrukcijas darbu veikšanas ekspluatācijā nodotas abas renovētās biroju ēkas Skanstes ielā, tādējādi paplašinot modernu un daudzveidīgu biroju telpu pieejamību Rīgā. Ēku kopējā platība ir aptuveni 16 000 kvadrātmetri, un tajās tiks izvietotas A1 un B klases biroju telpas platībās no 300 kvadrātmetriem. "SG Capital" norāda, ka uz šo brīdi par 90% platību ir noslēgti nomas līgumi.

"Mēs turpinām darbu pie tā, lai radītu vidi, kurā cilvēki jūtas komfortabli un ir motivēti strādāt, radīt, realizēt, sasniegt, pilnveidoties, atpūsties un būt kustībā. Soli pa solim radām multimodālu darījumu apkaimi, kurā smelties enerģiju panākumiem," stāsta "SG Capital" valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs. Nupat ekspluatācijā nodotajās ēkās izveidotas drošas velosipēdu novietnes, autostāvvietas, dušas telpas, ģērbtuves, palīgtelpas un noliktavas.

"SG Capital" atzīmē, ka šobrīd tiek veiktas sarunas ar Rīgas pašvaldības atbildīgajām institūcijām par apkaimes uzlabojumiem un papildinājumiem cilvēku dinamiskajām vajadzībām. Plānots labiekārtot apkārtējo vidi, aicinot atbildīgās institūcijas ieviest pārdomātus un drošus velosipēdu un gājēju celiņus, tāpat Skanstes darījumu apkaimē paredzēts ieviest labiekārtotas zaļās teritorijas ap to.

Alternatīvo ieguldījumu fonds "SG Capital" turpina investēt ēku modernizēšanā, realizējot mūsdienīgas, starptautiskiem standartiem atbilstošas biroju ēkas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū. Šobrīd "SG Capital" pārvaldībā ir nekustamo īpašumu portfelis, kuru veido vairākas biroju ēkas Skanstes ielā 50 (iepriekš "SWH biroju centrs"), Duntes ielā 3 (iepriekš "Duntes nami") un Brīvības ielā 39. Skanstes apkaimē esošo fonda biroju ēku (Skanstes ielā un Duntes ielā) komerctelpu kopējā platība sasniegs teju 50 000 kvadrātmetrus, kļūstot par vienu no lielākajiem darījumu centriem Rīgā.

Sekojot būvniecības attīstības tendencēm pasaulē, šobrīd norit process, lai "SG Capital" pārvaldītajās ēkas saņemtu starptautisko "BREEAM" ilgtspējības sertifikātu, kas apliecina ēkas atbilstību augstākiem energoefektivitātes, ilgtspējības un drošības standartiem.

"SG Capital Partners AIFP" ir Baltijas komerciālā nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldnieks, kas savu darbību Latvijā īsteno kopš 2016. gada. Uzņēmuma pārvaldībā ir nekustamo īpašumu portfelis, kuru veido vairākas biroju ēkas Skanstes ielā 50, Duntes ielā 3 un Brīvības ielā 39 ar kopējo iznomājamo komerctelpu platību gandrīz 50 000 m2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!