Foto: Publicitātes attēli
Rīgā, Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu, uzsākta projekta "Club Central Residence" otrā kārta – 28 dzīvokļu nama būvniecība, informēja "Baltic Sotheby's International Realty" pārstāve Olita Mestere.

Nama Lāčplēša ielā 11 kopējā platība ir 3929,5 kvadrātmetri. Ēkai būs septiņi stāvi, bet pagrabstāvā atradīsies autostāvvieta. Būvniecības un ar to saistītas izmaksas veido 5,5 miljonus eiro, neskaitot izdevumus zemesgabala iegādei.

Namā būs 28 dzīvokļi, tostarp 12 būs divistabu, 10 - trīs istabu, bet seši – četristabu. Pirmajā stāvā ieplānotas komerctelpas.

"Ēkas fasāde pieskaņota gan kopējai Baznīcas ielas, gan arī jau projekta ietvaros tapušās pirmās ēkas – "Club Central Residence" – estētikai, izmantojot gan līdzīgus arhitektoniskos risinājumus un tonalitāti, gan stiklu u.c., apliecināja Mestere.

"Projekts ir īpašs ar to, ka atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā, kas ir saistoši kvalitatīvu, augstākās klases mājokļa pircējiem," piebilst "Baltic Sotheby's International Realty" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

Ēkas būvniecību plānots pabeigt 2018. gada augustā. Tās arhitekts un interjeru autors ir SIA "SZK/Z" un tā vadošais arhitekts Uģis Zābers.

Projektu attīsta SIA "Axi Invest", būvnieks ir AS "LNK Industries", bet dzīvokļus pārdod "Baltic Sotheby's International Realty".

Kvartāla pirmajā ēkā tika izbūvēti 20 dzīvokļi. Projekta pasūtītājs bija SIA "Kappa Capital", kurš caur savu mātes uzņēmumu AS "Expobank" piesaistīja projektam nepieciešamo finansējumu. Būvniecības izmaksas sasniedza 2,2 miljonus eiro, neskaitot izdevumus zemesgabala iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!