Foto: Publicitātes foto
"Valstis, kurās sievietes neuzskata par cilvēkiem, nogriež ceļu attīstībai," 27. Aprīli notikušajā starptautiska konference "Novatore Impact Summit" sieviešu ekonomiskajai spēcināšanai uzsvēra bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Uzrunājot "Novatore Impact Summit" dalībniekus, viņa pauda: "Sievietēm bieži saka, ka viņas nevar izvirzīt tādus pašus mērķus kā vīrieši. Pat attīstītās valstīs pastāv samaksas plaisa starp dzimumiem, kur tādai nevajadzētu būt. Diemžēl ir valstis, kurās sievietes netiek uzskatītas par cilvēkiem. Šīs valstis amputē pusi savu iedzīvotāju un nogriež ceļu attīstībai."

Pasākumu atklāja Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Francijas dzimumu līdztiesības, dažādības un vienlīdzīgu iespēju ministre Izabella Lonvī-Roma (Isabelle Lonvis-Rome), kura uzsvēra, ka ir nepieņemami, ka 2023. gadā joprojām sievietēm daži ceļi ir bloķēti un sapņi ir
nesasniedzami tikai sava dzimuma dēļ. J
aunās sievietēs ir jārada pārliecība, ka viņām ir vieta visās jomās un nozarēs, arī tajās, kas bieži tiek saistītas ar vīriešiem, piemēram, rūpniecībā, aizsardzībā vai tehnoloģijās. Tā nav nejaušība, ka šīs "vīriešu" nozares bieži ir vislabāk apmaksātās.

"Novatore Impact Summit" uzstājās pasaules līmeņa biznesa līderes, politiķes un starptautisko organizāciju vadītājas no 10 valstīm. Konferencē diskutēja par sieviešu ekonomisko spēcināšanu - noturību krīzes apstākļos, finansiālo neatkarību un inovācijām. Starptautiskā samita ietvaros notiek arī meistarklases sieviešu līderības un prasmju attīstīšanai.

"Novatore Impact Summit" ir starptautiska konference sieviešu ekonomiskai spēcināšanai. Tās mērķis - veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību vadošās līderpozīcijās.

Konferenci rīko organizācija "Novatore", ko 2020. gada izveidoja uzņēmējas Baiba Rubesa un Dagnija Lejiņa, ar mērķi atbalstīt sievietes vadošos amatos, sniedzot zināšanas, nodrošinot tīklošanās iespējas un veicinot pieredzes apmaiņu. 2022. gadā "Novatore Impact Summit" apmeklēja 400 dalībnieces un dalībnieki no 18 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!