Foto: Publicitātes foto

Būvvaldes komisija ir pieņēmusi ekspluatācijā Liepājas SEZ kapitālsabiedrības SIA "Interspiro Production" jauno ražotni un noliktavu Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 20/22. Uzņēmums Liepājā ražo elpošanas aprīkojuma komplektus. Investīcijas jaunās ražotnes un noliktavas būvniecībā sasniegušas apmēram trīs miljonus eiro.

Uzņēmums novembrī uzsāka pakāpeniski pārcelties uz savu jauno mājvietu, nepārtraucot ražošanu, un šobrīd šis process ir gandrīz noslēdzies.

Kopš šā gada februāra iepretim Karostas ūdenstornim ir uzbūvēta ražotnes un noliktavas ēka, kas aizņem vairāk nekā 4500 kvadrātmeru lielu platību, autostāvlaukums darbinieku ērtībām un laukums ar īpaši izturīgu segumu kravas transportam pie noliktavas ieejas, kā arī žogs ap 1,5 ha lielo uzņēmuma teritoriju, tāpat izveidots apgaismojums, labiekārtojums, zālieni un apstādījumi.

Ražošanas un noliktavas ēka ir būvēta no dzelzs konstrukcijām, kas segtas ar sendviču paneļiem. Bez darbagaldu un noliktavas telpām jaunajā ēkā ir arī biroju telpas, ģērbtuves, labierīcības, dušas un ēdamtelpa.

Izstrādājot un īstenojot projektu, iesaistītās puses īpaši ir domājušas par to, lai izmantotu videi draudzīgus un enerģiju taupošus risinājumus, kas samazina CO2 emisijas. Ēkas apsildē tiek izmantoti saules baterijas paneļi un gaisa siltumsūkņi.

Ekspluatācijā pieņemts arī transformators un elektroapgādes tīkli, kas nodrošinās nepieciešamās elektroenerģijas jaudas.

Jaunajā ražotnē un noliktavā strādā vairāk nekā 90 darbinieki, lielākā daļa no viņiem dzīvo Liepājā vai tuvākajā apkārtnē, neslēpj LSEZ SIA "Interspiro Production" ražotnes vadītājs Sandris Gusts. Darbinieku un uzņēmuma klientu vai citu apmeklētāju plūsmas ir atdalītas viena no otras, kas tagadējo pandēmijas ierobežojumu dēļ ir svarīgs funkcionāls ieguvums.

LSEZ SIA "Interspiro Production" ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas "Ocenco". Uzņēmums ražo elpošanas aprīkojuma komplektus un citu produkciju, ko izmanto militārās organizācijas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesti visā pasaulē.

Kopš 2008. gada "Interspiro" darbojas Liepājas Biznesa centra teritorijā Kapsēdes ielā 2. Toreiz jaunas ražotnes izveidei īpašnieki Liepāju izvēlējās tās ģeogrāfisko, infrastruktūras, loģistikas, darbaspēka pieejamības un izglītības, kā arī citu priekšrocību dēļ. Toreiz Kapsēdes ielā sāka strādāt 25 vietējie darbinieki.

Uzņēmumam pa šiem gadiem veiksmīgi attīstoties, agrākā ražotne kļuva par šauru, un šī gada sākumā kompānija uzsāka jaunās ēkas būvniecību. Jaunā rūpnīca ir uzbūvēta Karostas Industriālā parka teritorijā, ko pašvaldība sadarbībā ar Liepājas SEZ pārvaldi sakārtoja pirms vairākiem gadiem, izbūvējot nepieciešamās inženierkomunikācijas.

Fakti:

Būvniecības ierosinātājs: LSEZ SIA "Interspiro Production";

Būvprojekts: SIA "E.E.P. solutions";

Galvenais būvuzņēmējs: SIA "MP Būvserviss";

Būvdarbi sākti: 05.02.2020., pabeigti: 05.11.2020.;

Būvdarbu izmaksas: aptuveni trīs miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!