Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Jensen Metal" 6. jūlijā atklājis jaunu ražotni Liepājā, Karostas industriālā parka teritorijā, būvē investējot 7,3 miljonus eiro un 2,5 miljonus eiro iekārtās. Līdz ar jaunās ražotnes atvēršanu plānots kāpināt līdzšinējo ražošanas jaudu par 50%, kā arī turpināt paplašināšanos jau tuvākajā laikā, informē uzņēmums.

11 400 kvadrātmetru plašajā ražotnes teritorijā "Jensen Metal" ražos melnā metāla izstrādājumus atbilstoši lielāko eksporta partneru prasībām. Jaunās telpas un iekārtas ļaus furnitūras departamentā saražot līdz pat 130 000 profiliem nedēļā, būtiski kāpinot jaudu un efektivitāti. Šogad uzceltā ēka nodrošinās loģisku un efektīvu ražošanas plūsmu, kā arī papildu automatizācijas iespējas nākotnē.

"Būvēt jaunu ražotni uzņēmumu pamudināja viens no lielākajiem klientiem, kas pirms pāris gadiem iesniedza izaugsmes plānu ar pieaugumu 25% apmērā ik gadu nākamajiem pieciem gadiem. 2018. gada janvārī noslēgtais ilgtermiņa līgums ar klientu bija pamats būves uzsākšanai," stāsta "Jensen Metal" un "JM Properties" prokūriste Ieva Līmeža. Savukārt atklāšanas pasākumā "Jensen Metal" un "JM Properties" valdes loceklis Lars-Bo Kristensens (Lars-Bo Christensen) uzsvēra: "Valdes sapulcē jau pieņemts lēmums – mūsu plāns ir īstenot paplašināšanās pirmo etapu, uzsākot projektēšanu jau tuvāko mēnešu laikā un pagarinot daļu no ražošanas ēkas par aptuveni 1700 kvadrātmetriem."

Turpmāk Karostas telpās darbosies melnā metāla izstrādājumu novirziens (metāla un furnitūras departamenti), savukārt nerūsējošā tērauda izstrādājumu ražošana joprojām notiks Liepājas Biznesa parkā, kur līdz šim bāzējusies visa uzņēmuma ražotne. Kopumā pēdējo trīs gadu laikā metāla un furnitūras departamenta pārstrādātā melnā metāla daudzums divkāršots līdz vairāk nekā 5700 tonnām gadā. "Esmu pārliecināta, ka jaunā ražotne sekmēs vēl straujāku uzņēmuma izaugsmi," saka Līmeža.

"Jensen Metal" eksportē 98% no apgrozījuma, aptverot tādus tirgus kā Dānija, Nīderlande un Vācija, kā arī pārējā Eiropa un nedaudz ASV. Patlaban uzņēmumā strādā 320 darbinieku, no kuriem nedaudz vairāk nekā puse nodarbināti jaunajā Karostas ražotnē.

Uzņēmums "Jensen Metal" pastāv Dānijā no 1977. gada, un tas specializējās nerūsējošā tērauda iekārtu izgatavošanā saldējuma ražošanas iekārtām. Savukārt SIA "Jensen Metal" dibināts 2004. gada maijā, kad Latvijā uzsākta ražošana nerūsējošā tērauda metināšanā sava Dānijas uzņēmuma vajadzībām. Pāris gadu laikā Latvijas uzņēmums kļuva patstāvīgs, piesaistot savus klientus un konkurējot tirgū ar citiem kā līdzvērtīgs partneris. Kopējais SIA "Jensen Metal" apgrozījums 2018./ 2019. gadā bija 29,8 miljoni eiro.

2008. gadā SIA "Jensen Metal" uzsāka uzņēmuma "Pumac Latvia" pārņemšanu, tā darbība koncentrēta uz melnā metāla izstrādājumu ražošanu furnitūras uzņēmumiem. 2010. gadā apvienojot esošo "Stainless" ražotni un jauniegūtās bijušās "Pumac Latvia" ražotnes vienā uzņēmumā, izveidoti trīs departamenti: "Stainless" – nerūsējošā tērauda ražotne; "Furniture" – bijusī "Pumac" ražotne; "Metal" – papildu virziens, kas veidojas, attīstot bijušo "Pumac" ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!