Foto: Valsts nekustamie īpašumi

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolē ar 80 800 eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Mālmuižas pili Gulbenes novada Lejasciema pagastā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pieteikšanās elektroniskajai izsolei sāksies trešdien, 22. martā, plkst.13, bet izsole noslēgsies 21. aprīlī plkst.13.

Izsoles sākumcena ir 80 800 eiro, bet izsoles solis - 500 eiro.

Par nosolīto objektu būs jānorēķinās divu nedēļu laikā. Nekustamo īpašumu var iegādāties, izmantojot bankas aizdevumu slēdzot darījuma konta līgumu.

Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic prasības tiesā līdz izsoles noslēguma dienai.

Valdība 2021.gada oktobrī nolēma bez atlīdzības pārņemt valsts īpašumā Mālmuižas pili jeb nekustamo īpašumu "Mālmuiža", Gulbenes novada Lejasciema pagastā, kā arī atļāva VNĪ to pārdot izsolē.

Gulbenes novada pašvaldība 2019.gada decembrī nolēma, ka minētais nekustamais īpašums nav nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju veikšanai, jo tika nolemts reorganizēt Gulbenes novada bibliotēku, no 2019.gada 30.novembra likvidējot tās struktūrvienību - Lejasciema pagasta Mālu bibliotēku, kas atradās Mālmuižas pilī.

Nekustamo īpašumu "Mālmuiža" veido zemesgabals 9,88 hektāru platībā un septiņas būves.

Mālmuižas pils platība ir 1414,4 kvadrātmetri, būvei noteikts apgrūtinājums - vietējas nozīmes kultūras pieminekļa teritorija. Šajā īpašumā ietilpst arī dzīvojamā ēka 182,2 kvadrātmetru platībā, saimniecības ēka 324,8 kvadrātmetru platībā, kā arī kūts, pagrabs un citas būves.

Nekustamā īpašuma "Mālmuiža" kadastrālā vērtība 2021.gada 1.janvārī noteikta 21 348 eiro, tostarp zeme - 6011 eiro, bet būves - 15 337 eiro.

Ņemot vērā, ka VNĪ nav zināmas valsts pārvaldes funkcijas, kuru nodrošināšanai būtu nepieciešams saglabāt nekustamo īpašumu "Mālmuiža" valsts īpašumā, kā arī tas nav nepieciešams VNĪ saimnieciskās darbības veikšanai, valdības rīkojums atļāva VNĪ to pārdot izsolē Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!