Konditorejas fabrika "Pobeda" oficiāli atklājusi ražotni Latvijā, radot precedentu Krievijas konditorejas tirgū. Jaunajā fabrikā Ventspilī pirmajā gadā tiks saražotas 10 tūkstoši tonnas šokolādes, no kurām trešā daļa tiks pārdota Latvijas veikalos, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Līdz ar Latvijas filiāles SIA "Pobeda Confectionery" nodibināšanu, "Pobeda" kļuvusi par vienīgo Krievijas kompāniju savā segmentā, kas atvērusi ražotni Eiropas Savienības dalībvalstī.

"Ražošana Eiropā ir nopietns mūsu biznesa stratēģisks solis un pavērsiena punkts kompānijas vēsturē. Mēs ieejam absolūti jaunā sadarbības līmenī ar mūsu partneriem. Fabrika Ventspilī ir jaunas eksporta iespējas. Mēs plānojam palielināt piegāžu apjomu uz Eiropas valstīm, ASV, Meksiku, Peru, Kanādu, Austrāliju, Ķīnu, un konditorejas tirgum grūtos laikos Latvijas rūpnīca mums paver jaunus ceļus biznesa attīstībai," uzsver "Pobeda" prezidents Vitālijs Muravjovs.

SIA "Pobeda Confectionery" Latvijā reģistrēta 2014.gada 1. aprīlī. Fabrikā Ventspilī un pārdošanas nodaļā Rīgā paredzēts nodarbināt aptuveni 75 Latvijas iedzīvotājus. Projekta īstenošanai tika atvēlēti vairāk nekā 10 miljoni eiro, no kuriem 2,5 miljoni ieguldīti no ES struktūrfondiem.

Konditorejas fabrika "Pobeda" ir viena no lielākajām konditorijas fabrikām Krievijā. Visu fabriku kopējā platība ir 43 tūkstoši kvadrātmetru un tās aprīkotas ar 28 mūsdienīgām ražošanas līnijām. Ražošanas jauda Krievijā esošajās fabrikās - 220 tonnas diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!