Foto: Vjačeslavs Šišlovs
"Pobeda Confectionery" ir viena no modernākajām ražotnēm Latvijā. Tā izvietojusies 4090 kvadrātmetru ražošanas telpās Ventspilī. Uzņēmuma šokolādes ražošanas līnija ļauj stundā saražot līdz 2,5 tonnām saldās produkcijas. Sākot ar septembri, uzņēmums atklāj ekskursiju sezonu, tajā pusotras stundas laikā varēs iepazīt visu šokolādes ražošanas procesu, sākot ar pupiņām līdz pat tāfelītēm, kā arī kādas ir kvalitatīvas šokolādes sastāvdaļas, degustēt dažādas tās šķirnes u.c.

Iepazīšanās ar ražošanu sākas ar šokolādes galveno sastāvdaļu demonstrēšanu: fabrikas viesi redzēs, kā tiek maltas kakao pupiņas un kādā veidā no rīvēta kakao iegūst sviestu. Pēc tam ekskursija turpināsies ražošanas cehos. Ekskursijas dalībnieki uzzinās, kā strādā jaunākās iekārtas, un pārliecināties, cik liela nozīme šokolādes ražošanā ir tīrība. Visas tvertnes ir aprīkotas ar īpašiem filtriem, kuri novērš jebkuru, pat vissmalkāko cukura un kakao pulvera daļiņu nokļūšanu gaisā. Pēc sastāvdaļu glabāšanas telpu apskates ekskursanti redzēs īpašo staciju, kurā cukurs, piens, kakao pulveris un kakao sviests tiek samaisīts noteiktās proporcijās, lai dažu stundu laikā pārtaptu šokolādē.

Konditorejas fabrikas "Pobeda Confectionery" līdzīpašnieks un ģenerāldirektors Andrejs Muravjovs teic, ka šokolādes ražošana, neskatoties uz augstajām tehnoloģijām un modernajām tendencēm, ir saglabājusi unikalitāti un pat zināmas burvestības. Ventspils rūpnīcā darbojas pasaulē vismodernākā šokolādes ražošanas līnija, kas ļauj strādāt labā līmenī un ievērot visas drošības prasības.

"Pobeda Confectionery" ir 1999. gadā dibināta starptautiska kompānija. 4090 kvadrātmetru plašajās ražošanas telpās, kuras uzbūvēja Ventspils Brīvostas pārvalde, ir izvietojusies viena no Eiropas modernākajām šokolādes ražotnēm – Krievijas ģimenes konditorejas kompānijas "Pobeda" meitas uzņēmums. Šokolādes ražošanas līnija ļauj stundā saražot līdz 2,5 tonnām saldās produkcijas. Kompānijas sortimentā – vairāk nekā 1000 šokolādes un konfekšu, produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm visā pasaulē. Latvijā konditorejas fabrikas produkti ir nopērkami populārākajos veikalu tīklos, kā arī uzņēmuma interneta veikalā.

SIA "Pobeda Confectionery" Latvijā reģistrēta 2014. gada 1. aprīlī. Tās pamatkapitāls 3060 eiro. Uzņēmums 2018. gadā apgrozīja 4,2 miljonus eiro un nopelnīja 196,1 tūkstoti eiro, liecina "Crediweb.lv" dati. Nodarbināja 30 cilvēkus. Pārskats par 2019. gadu vēl nav iesniegts. Pērn "Pobeda Confectionery" nodokļos samaksāja 270 tūkstošus eiro, un tam nav nodokļu parādu. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Andrejs Muravjovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!