Foto: LETA

Ikgadējās “Baltic Market Awards 2013” ietvaros birža “NASDAQ OMX Riga” piešķīra biržas “Gada balvas” un godināja labāko studiju darbu autorus par Baltijas vērtspapīru tirgu. Biržas “Gada balvu 2013” saņēma Latvenergo un Valsts kase.

Biržas Gada Balvu - ceļojošo statueti var saņemt tirgus dalībnieks par īpašu, nozīmīgu veikumu vērtspapīru tirgū un tā attīstībā. Šogad par īpašu ieguldījumu vērtspapīru tirgus attīstībā birža nolēma piešķirt divas biržas "Gada Balva 2013" ceļojošās statuetes.

"Latvenergo" no investoriem jau piesaistījis vairāk nekā 100 miljonus eiro, turklāt investoru pieprasījums pēc obligācijām jau sākotnēji vairākas reizes pārsniedza piedāvājumu.

Valsts kasei balva piešķirta par tās iniciatīvām tirgus attīstībā aizvadītajā gadā.


Tāpat 30.janvārī "Baltic Market Awards 2013" ceremonijā tika paziņoti un godināti "NASDAQ OMX" Baltijas biržās kotētie uzņēmumi ar labākajām investoru attiecībām un apbalvots Baltijas biržu Gada biedrs. Ceremonija ar video tilta starpniecību notika jau astoto gadu pēc kārtas vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā.

Apbalvojums "Baltic Market Awards 2013" tika pasniegts sešās nominācijās. Šogad kopumā tika izvērtēti "NASDAQ OMX" Baltijas biržās kotētie 52 uzņēmumi pēc vairāk nekā 160 kritērijiem.

Balvas par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs saņēma "Tallinna Vesi", "TEO LT", "Baltika", "Grindeks" un " Nordecon", nominācijā "Lielākais progress gada laikā" balvas saņēma "Ekspress Grupp", "Ventspils nafta" un "Merko Ehitus", nominācijā "Labākās investoru interaktīvās attiecības internetā Baltijas valstīs" balvas saņēma "Ventspils nafta", "Grindeks" un "TEO LT", kas saņēma arī balvu nominācijā "Labākās investoru attiecības analītiķu novērtējumā", kurā vēl tika apbalvoti "Olympic Entertainment Group" un "Apranga".

Balvas nominācijā "Labākais gada pārskats un korporatīvās pārvaldības ziņojums Baltijas valstīs" saņēma "TEO LT", "Tallinna Vesi" un "Baltika", bet par "Baltijas biržu Gada biedriem" tika atzītas "LHV Pank", "Bankas Finasta" un "SEB Pank"

"Baltic Market Awards" balvas Baltijas biržas pasniedz kopš 2006.gada.

"NASDAQ OMX" ir pasaulē vadošā biržu kompānija. "NASDAQ OMX" grupas biržās kotējas vairāk nekā 3 300 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 7 triljonus ASV dolāru, ar vairāk nekā 10 000 korporatīvajiem klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!