Foto: LU fotoarhīvs
Piektdien, 15. novembrī, Prezidenta pilī, norisinājās ikgadējā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) gada balvas svinīgā pasniegšanas ceremonija, kas tradicionāli veltīta Latvijas dzimšanas dienai. Jau sesto reizi LDDK apbalvoja sociālo atbildīgākos un labākos darba devējus, kuri sekmē Latvijas tautsaimniecības attīstību un nodrošina izaugsmi.

Valsts prezidents Egils Levits, uzrunājot darba devējus LDDK "Gada balvas 2019" pasniegšanas ceremonijā un pasniedzot LDDK gada "Tautsaimnieces balvu", uzsvēra, ka "atbildīgs darba devējs ir kā bāka, kurš ne tikai ved mūs uz mērķi un rūpējas par drošību, bet tā ir arī atbildība par katra darbinieka dzīves gājumu un viņu ģimenēm. Turklāt katru dienu, katru darba dienu, jo tieši cilvēkresursi ir Latvijas lielākā bagātība un rūpes par viņiem jābūt galvenajai prioritātei! Lai mūsu kopīgais darba ceļš ir atbildīgu un godīgu darba devēju izgaismots."

Augstāko darba devēju apbalvojumu 2019. gadā saņēma sekojoši nominanti:

Labākais darba devējs transporta nozarē 2019 - "Smartlynx Airlines"

Labākais darba devējs apkalpojošo dienestu nozarē 2019 - "WD Latvia"

Labākais darba devējs lauksmainiecības nozarē 2019 - "Joži"

Labākais darba devējs apstrādes rūpniecības nozarē 2019 - "Kurekss"

Labākais darba devējs tirdzniecības nozarē 2019 - "Tolmets"

Labākais darba devējs būvniecības nozarē 2019 - "Bukoteks"

Labākais darba devējs profesionālo pakalpojumu nozarē 2019 - "DDB Worldwide Latvia"

Labākais darba devējs veselības aprūpes nozarē 2019 - "Vizuālā diagnostika"

Labākais darba devējs nozarē IKT 2019 - "Tilde"

Labākais darba devējs valsts kapitālsabiedrību kategorijā 2019 - Latvijas gaisa satiksme

Gada tautsaimniece 2019 - SIA "Lietišķās informācijas dienests" biznesa attīstības vadītāja Aiva Vīksna

Lai godinātu uzņēmīgākos un sociāli atbildīgākos darba devējus, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir iedibinājusi tradīciju – LDDK gada balva, kas notiek jau no 2014.gada. LDDK Gada balva ir novērtējums sociāli atbildīgam uzņēmējam, kas ar savu piemēru veicina uzņēmējdarbības un darba devēju reputācijas paaugstināšanos. Gada balvas 2019 ietvaros tiek vērtēts uzņēmējs – tautsaimnieks – līderis, kurš ilgtermiņā veiksmīgi darbojies uzņēmumā, attīstījis uzņēmējdarbības atbalsta kustību, stiprina sociālo dialogu un veicina labāku pārvaldību, aktīvi iesaistās tautsaimniecības izaugsmes procesos Latvijā un kā viedokļu līderis pozitīvi ietekmē publisko dienaskārtību tautsaimniecības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!