Foto: DELFI

Rīt, 7. oktobrī, durvis beidzot vērs visi Eiropas mazumtirdzniecības uzņēmuma "Lidl" veikali Latvijā, taču uzņēmums medijiem atļāva ieskatīties veikalos jau šodien.

Jāatgādina, ka uzņēmums nesen paziņoja, ka savu darbību Latvijā uzsāks ar 15 veikalu vienlaicīgu atklāšanu visā valstī. "Lidl" veikalus atklās Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī.

Kopumā, gatavojoties veikalu atvēršanai, "Lidl" Latvijā jau investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro savu veikalu un loģistikas centra būvniecībā, kā arī veidojot jaunas ielas, satiksmes apļus, krustojumus, apstādījumus un dažādus apkārtējās infrastruktūras uzlabojumos. Uzņēmums Latvijā arī radījis jau vairāk nekā 2000 jaunas darbavietas.

"Lidl" veikali Latvijā strādās katru dienu no 8.00 līdz 22.00.

"Lidl" veikali piedāvās visas ikdienai nepieciešamās pārtikas preces un daudzus desmitus "Lidl" privāto zīmolu - sākot ar pārtikas produktiem un beidzot ar precēm mājām, tekstilizstrādājumiem, apģērbiem, kosmētiku un dārzniecības un mājas remonta darbarīkiem.

Plānošana un gatavošanās lielajai veikalu atvēršanas dienai ir aizņēmusi vairākus gadus, un tā ir turpinājusies, par spīti Covid-19 pandēmijas izaicinājumiem, skaidro uzņēmuma pārstāvji. Veikalu atvēršana ir liela daļa no "Lidl" aktīvās izaugsmes stratēģijas Latvijā, kas jau ir rezultējusies ar 55 miljonus eiro vērtā loģistikas centra atklāšanu 2021.gada janvārī.

Paralēli sava veikalu tīkla veidošanai, "Lidl" ir investējis dažādos vietējās infrastruktūras un vides uzlabošanas projektos, veikalu apkārtnē iestādot gandrīz 6000 jaunus kokus un krūmus, kuru kopvērtība tuvojas 400 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!