Foto: LETA
Trešdien, 10. jūnijā lidostā "Rīga" tika uzsākta loģistikas kompānijas "DHL" reģionālā sūtījumu apstrādes kompleksa būvniecība, kas būs viens no modernākajiem sūtījumu apstrādes un loģistikas centriem Eiropā, informē lidosta "Rīga". Jauno kravu apstrādes termināli plānots pabeigt nākamā gada maijā.

Jaunais "DHL" kravu loģistikas centrs nodrošinās stabilu ilgtermiņa aviācijas kravu plūsmu lidostā "Rīga".

Pasākuma laikā "DHL Latvia" izpilddirektore Sņežina Kazakova atzina, ka jauns kravu pārkraušanas terminālis bija uzņēmuma sapnis kopš 2013. gada. Projekta kopējās izmaksas, pēc viņas teiktā, prognozētas 12 miljonu eiro apmērā. Paredzēts, ka jaunais kravu pārkraušanas terminālis sekmēs uzņēmuma turpmāko attīstību. Kazakova sacīja, ka jaunajā kravu pārkraušanas terminālī paredzēts uzstādīt šķirošanas aparatūru, kas ļaus kravas apstrādāt ātrāk un efektīvāk, ietaupot laiku, kā arī ļaujot sūtījumus ātrāk piegādāt klientiem.

Savukārt lidostas "Rīga" valdes loceklis Artūrs Saveļjevs uzsvēra, ka jaunais projekts nodrošinās lidostai kravu plūsmu, ļaujot saglabāt līderpozīcijas reģionā kravu pārkraušanā. "Mēs redzam, ka investīcijas infrastruktūrā noteikti atmaksājas. Pateicoties "DHL Latvia", lidosta investēja piektā perona būvniecībā, kas tiks pabeigts šogad augustā," teica Saveļjevs. Viņš piebilda, ka plānots sludināt iepirkumu vēl viena kravu apstrādes centra attīstībai lidostā.

Jau vēstīts, ka vienošanās starp lidostu "Rīga", loģistikas kompāniju SIA "DHL Latvia" un nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmumu SIA "Castor Construction" paredz, ka lidostā "Rīga" gada laikā tiks izbūvēts reģionālais "DHL" sūtījumu apstrādes un loģistikas centrs 4500 kvadrātmetru platībā. Uz jauno termināli lidostas "Rīga" teritorijā pilnībā pārcelsies "DHL Express", un tajā būs jauna šķirošanas iekārta, kas ļaus efektivizēt sūtījumu apstrādi.

Turpinot lidostas "Rīga" lidlauka infrastruktūras attīstību, šovasar lidostā tiks pabeigta jauna kravu perona būvniecība, kas ļaus lidostai "Rīga" dubultot kapacitāti kravu apkalpošanas jomā un padarīs Rīgas lidostu pievilcīgāku gaisa kravu pārvadātājiem no visas pasaules. Jaunajā peronā atradīsies trīs lielfizelāžas gaisa kuģu stāvvietas ar fleksiblu plānojumu, nodrošinot iespēju uzņemt visu tipu kravas gaisa kuģus. Tādējādi kopā ar jauno "DHL" sūtījumu apstrādes centru un iecerēto multifunkcionālo loģistikas centru lidostā būs izveidota moderna kravu apstrādes infrastruktūra, ļaujot lidostai "Rīga" pilnvērtīgi iesaistīties globālajā aviācijas kravu tirgū.

Šobrīd aviācijas kravu pārvadājumu apjomu Latvijā veido četri darbības virzieni: preču ar augstu pievienoto vērtību eksports un imports, pasta un e-komercijas preču pārvadājumi, tranzīta aviācijas kravu apkalpošana un nemilitāro kravu tranzīts Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vajadzībām izveidotajā Ziemeļu apgādes koridorā uz Afganistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!