Foto: Publicitātes foto

Pašmāju kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere iezvanījusi tirdzniecības sesijas aizvēršanas zvanu "Nasdaq" biržā Ņujorkas Taimskvērā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Šāda iespēja Latvijas kosmētikas ražotājam uzticēta kopā ar igauņu finanšu grupu "LHV Group" un lietuviešu enerģētikas kompāniju "Ignitis Group" (iepriekš "Lietuvos Energija") kā "Nasdaq Baltic Awards" uzvarētājiem atklātības, labas pārvaldības un ilgtspējīgu investoru attiecību izcilības jomā 2019. gadā.

"Mums kā jaunam biržas uzņēmumam, kas soli kļūt par publisku uzņēmumu spēra pirms diviem gadiem, tas bija milzīgs sasniegums un pagodinājums. Starts biržā mums ir devis ne vien finansējumu turpināt attīstību, bet arī paplašinājis "Madara Cosmetics" ģimeni līdz vairāk nekā 700 līdzīpašniekiem. Mums ļoti svarīgas vērtības ir caurspīdība un ilgtspēja, un domāju, tās ir vērtības, ko simbolizē saņemtā izcilības balva un Nasdaq tirdzniecības sesijas zvana ceremonija Ņujorkas Taimskvērā," sacījusi Tisenkopfa-Iltnere.

"Nasdaq Baltic Awards 2019" izcilības balvas tika pasniegtas šā gada sākumā "Nasdaq Baltijas" biržu un "Nasdaq CSD" organizētajā tiešraides ceremonijā vienlaikus Tallinā, Rīgā un Viļņā. Atzīmējot īpašo notikumu, "Nasdaq" prezidente Adena Friedman uzaicināja Baltijas tirgus investoru attiecību izcilniekus – "LHV Group", "Madara Cosmetics" un "Ignitis Group" – kopā svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu "Nasdaq" biržā ŅujorkasTaimskvērā šā gada novembrī.

"Madara Cosmetics" dibināta 2006. gadā un kļuvusi par vienu no vadošajiem kosmētikas ražotājiem Ziemeļeiropā.

2018. gada deviņos mēnešos "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums bija 6,958 miljoni eiro, tostarp trešajā ceturksnī - 2,298 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!