Foto: Bauskas novada pašvaldība

Pēc vairāk nekā divu gadu būvdarbiem Bauskas Valsts ģimnāzijā ar Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju palīdzību izremontēti kabineti, kuri aprīkoti ar interaktīvajām tāfelēm, datoriem, jauniem galdiem, krēsliem un mēbelēm, ierīkoti jauniešu atpūtas stūrīši, kuros ir ierīču uzlādes iespējas un mīkstās mēbeles, uzlabota ugunsdrošība un ierīkots pacēlājs, informē Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Projekta mērķis ir sakārtot Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas 2.vidusskolas infrastruktūru, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstošu un kvalitatīvu vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību reģionālā līmenī, koncentrējot resursus un pilnveidojot mācību vidi pašvaldībā. Projekta ietvaros tiek attīstīta un pilnveidota Bauskas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūra.

Realizējot projektu, Bauskas Valsts ģimnāzijā tika uzstādīts ergonomisks apgaismojums, veikta inženiertīklu atjaunošana, mācību telpu atjaunošana un ergonomiska iekārtojuma izveide, uzlaboti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, ieviesti jauni tehnoloģiskie risinājumi, iegādātas mūsdienīgas tehnoloģijas un iekārtas.

Šobrīd pabeigtā Bauskas Valsts ģimnāzijas pārbūve ir tikai viena daļa no projekta sastāvdaļām, un darbi turpināsies Bauskas 2. vidusskolā, kur projekta īstenošana ilgs līdz 2023. gada decembrim.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas 2.vidusskolas infrastruktūras sakārtošanas kopējās izmaksas ir vairāk nekā 8 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!