Foto: Publicitātes foto

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) šonedēļ kādam uzņēmējam Kurzemē izmaksājusi šogad lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – gandrīz 109 tūkstošu eiro, informēja uzņēmumā.

Atlīdzība izmaksāta par negadījumā neatgriezeniski bojātu ekskavatoru.

Šī gada jūlija beigās Saldus novadā, veicot meliorācijas darbus, ekskavators ''Hitachi ZX 210 LC'' iestidzis purvainā apvidū. Ekskavatora izvilkšana no dūksnāja ilgusi 12 dienas. Pēc izvilkšanas ekskavators nogādāts servisā ekspertīzes veikšanai, kuras laikā secināts, ka negadījumā transportlīdzeklim radīti neatgriezeniski bojājumi.

BTA saskaņā ar noslēgto apdrošināšanas līgumu izmaksājusi atlīdzību par sabojāto tehniku, kā arī segusi glābšanas darbu izmaksas – kopumā 108 467 eiro.

"Lai gan atlīdzību pieteikumu skaits par specializētās tehnikas bojājumiem ir salīdzinoši mazāks nekā par vieglo transportlīdzekļu bojājumiem, būtiska atšķirība ir atlīdzību summu apmērā. Izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības par specializētās tehnikas bojājumu novēršanu pēc negadījuma var sasniegt pat vairākus simtus tūkstošu eiro. [..] Ik gadu BTA saņem arī atlīdzību pieteikumus par smagiem negadījumiem, kad tehnika ir apgāzusies vai smagi cietusi ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā bojājumu novēršana nav iespējama, un, līdzīgi kā šogad lielākajā atlīdzību lietā specializētās tehnikas apdrošināšanā, tehnika ir norakstāma," pastāstīja BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece.

Šogad BTA kopumā saņēmusi 119 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par dažādiem specializētās tehnikas bojājumiem, un apdrošināšanas atlīdzībās kopumā izmaksājusi gandrīz 270 000 eiro.

Šogad otru lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā 54 000 eiro apmērā uzņēmums izmaksājis gada sākumā par Brocēnu novadā negadījumā cietušu specializēto transportlīdzekli ''Man'' ar piekabi. Auto uz ceļa saslīdējis, saskrējies ar citu transportlīdzekli, nobraucis no ceļa un apgāzies.

Savukārt šogad trešo lielāko apdrošināšanas atlīdzību specializētās tehnikas apdrošināšanā – nedaudz vairāk nekā 40 000 eiro – BTA izmaksājusi šī gada septembrī par negadījumu, kurā avarējis traktors "Case IH". Pēc lauka aršanas darbu pabeigšanas, veicot apgriešanās manevru, traktors ar inerces spēka dēļ sasvēries un iegāzies stāvkrastā.

Pērn BTA grupas uzņēmumi apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 398 000 eiro.

"BTA Baltic Insurance Company" dibināta 2014. gadā "BTA Insurance Company" SE reorganizācijas rezultātā, veicot uzņēmuma sadalīšanu atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam: Baltija un pārējā Eiropa.

2016. gada augustā par uzņēmuma lielāko akcionāru kļuva "Vienna Insurance Group AG". BTA ir saņēmusi licenci visu veidu nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai visās trijās Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!