Foto: Publicitātes attēli
Pēc rekonstrukcijas viesiem atkal atklāta "Dome Hotel" viesnīca un restorāns "Le Dome", informē viesnīcas pārstāvji.

Rekonstrukcijas laikā interjera dizaineres Santas Meikulānes ("Lolot Design") vadībā atjaunoti dažādi viesnīcas interjera elementi – tā kā viesnīca atrodas vairākus gadsimtus vecā ēkā, bijis nepieciešams atsvaidzināt vēsturiskās sienas, savukārt "Dome Hotel" pirmais stāvs ir atgriezies pie silti baltās tonalitātes.

Tāpat pilnībā atjaunots apgaismojums un vestibila iekārtojums.

Izmaiņas piedzīvojis arī restorāns "Le Dome", kur mainīta bāra lete un papildināts apgaismojums, taču viesnīcas istabiņās saglabāta sākotnējā koncepcija, atsvaidzinot vien vēsturisko krāsojumu un mainot atsevišķus elementus.

"Mūsu mērķis ir kļūt par Baltijas valstīs pieprasītāko pieczvaigžņu dizaina viesnīcu šajā segmentā," stāsta viesnīcas ģenerāldirektore Karīna Krivorota.

Viesnīcas restorānā "Le Dome" darbu uzsākot šefpavāram Ronaldam Strigunam, ir mainījusies restorāna koncepcija – lai gan līdz šim restorāna ēdienkartē galvenokārt dominēja zivju ēdieni, tagad to papildina arī franču kulinārijas notis.

"Šīs 17. gadsimta dzīvojamās ēkas pielāgošana, lai izveidotu tajā viesnīcu, savulaik bija nozīmīgs notikums vēsturisku ēku atjaunošanas arhitektūrā Latvijā – šeit apvienotas vēstures liecības ar 21. gadsimta dizainu. Pēc nelielas pauzes un interjeru atsvaidzināšanas viesnīca atkal sāk uzņemt viesus. Dažās telpās beidzot esam īstenojuši seno ieceri par 50. un 60. gadu Latvijas fotogrāfu radītajām Doma baznīcas fotogrāfijām – lielformāta izdrukām kā "Dome Hotel" telpas arhitektonisku paplašinājumu," stāsta arhitekts Reinis Liepiņš, atsevišķi izceļot arī arhitektu biroja "Sudraba Arhitektūra" kolēģus un mākslinieci Inetu Sipunovu. Interjera atjaunošanas laikā izmantoti arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Latvijas Nacionālās Bibliotēkas krājumi.

"Dome Hotel" viesiem pieejamas 15 istabiņas, SPA, kā arī konferenču telpas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!