Foto: no privātā arhīva

Vēl vairākas dienas pēc pirmā Krievijas zemo cenu mazumtirdzniecības tīkla "Mere" veikala atvēršanas Rīgā pie tā stiepjas simtus metru gara pircēju rinda, novēroja portāls "Delfi".

Situāciju pie veikala vairākas dienas uzrauga arī Rīgas pašvaldības policijas parstāvji.

Kā novērojams, cilvēki iegādājas gan pārtikas preces, gan sadzīvei nepieciešamas lietas, piemēram, spilvenus.

Jau ziņots, ka sestdien, 13. martā, tika atvērts pirmais "Mere" veikals Latvijā. SIA "Latprodukti", kas pārstāv "Mere" tīklu Latvijā, plāno valstī attīstīt zemo cenu pirmās nepieciešamības preču veikalu ķēdi. Veikalu platība plānota 800-1200 m2.

"Mere" klientiem sola maksimāli zemas cenas - tās būs par vismaz 20-30% zemākas nekā jebkurā citā Latvijas veikalā. Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, tas iespējams minimālā tirdzniecības uzcenojuma dēļ. Līdz pat 70% no "Mere" veikala piedāvājuma ir pārtikas produkti: piena produkti, gaļas produkti, dārzeņi, bakaleja, pusfabrikāti, garšvielas, dzērieni, bet 30% - nepārtikas preces: sadzīves ķīmija, rūpniecības preces, mājsaimniecības preces un sezonai aktuālas preces. Parasti preces veikalos tiek ātri izpārdotas, tādēļ "Mere" veikali vienlaicīgi ir arī noliktava, un preces izvietotas uz paletēm.

Kompānija "Mere" ir viens no lielākajiem zemo cenu mazumtirgotājiem Austrumeiropā. Mazumtirdzniecības tīklā ietilpst vairāk nekā 2000 veikalu, kas atrodas tādās pasaules valstīs kā, piemēram, Lietuvā, Vācijā, Polijā, Serbijā, Rumānijā, Krievijā, Kazahstānā, Baltkrievijā. Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā uzņēmums strādā ar zīmolu "Svetofor". Tuvākajos "Mere" attīstības plānos ietilpst veikalu tīkla paplašināšana visās Eiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!