Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 5. augustā, uzņēmums "Kool Latvija" atklāja desmito "Kool" zīmola degvielas uzpildes staciju (DUS) – Jūrmalas šosejas A10 malā. Savukārt automātisko DUS tīkls "Neste" atklājis jaunu uzpildes staciju Rīgā, Dzelzavas ielā 60, kas pēc kopskaita ir uzņēmuma 74. stacija valstī, informē abi uzņēmumi.

Jaunās stacijas izveidē "Neste" ir investējusi 1,24 miljonus eiro. Dzelzavas ielas DUS atrodas divi degvielas uzpildes sūkņi, tajā pieejami šādi uzņēmuma produkti: "Futura 95" un "Futura 98" benzīns, kā arī "Futura" dīzeļdegviela, un būs pieejama arī "Neste Pro Diesel" – dīzeļdegviela, kas atbilst Eiropas, ASV un Āzijas valstu autoražotāju stingrākajām degvielas prasībām, kas apkopotas Pasaules degvielas hartā (WWFC – Worldwide Fuel Charter). Jaunajā stacijā durvis vēris arī "Narvesen" veikals.

Visās "Neste" DUS pieejamā degviela tiek ražota "Neste" pārstrādes rūpnīcā Porvo, Somijā, no kurienes tā tiek piegādāta uz Latviju ar jūras transportu un uzglabāta terminālī Rīgā.

"Neste" ir Somijas vadošais naftas pārstrādes un atjaunojamo resursu pārstrādes uzņēmums, tā ieņēmumi 2018. gadā bija 14,9 miljardi eiro, un uzņēmums tiek kotēts Somijas biržā.

"Kool" kopējās investīcijas DUS izstrādē sasniegušas 1,3 miljonus eiro, tā ir līdz šim lielākā uzņēmuma DUS ar septiņām degvielas uzpildes vietām, veikalu, kura platība sasniedz ap 200 kvadrātmetru, un āra terasi. Jaunatvērtā DUS veidota īpaši intensīvas satiksmes posmā. Lai arī ceļa sakārtošanas remontdarbi rit pilnā sparā, trešdien, 7. augustā, būs pabeigta brauktuves izbūve uz DUS tieši no Jūrmalas šosejas. Nedēļas pirmajās dienās autobraucēji varēs iebraukt DUS no Babītes puses.

Šobrīd "Kool" DUS attīstībā ieguldīti vairāk nekā 7,5 miljoni eiro. Uzņēmums dibināts 2016. gada oktobrī, sadarbojoties privātajiem investoriem un "ZGI-3" alternatīvo ieguldījumu fondam. 2018. gada nogalē par nozīmīgu "Kool Latvija" kapitāldaļu turētāju kļuva "BaltCap Izaugsmes Fonds" ("BaltCap Growth Fund"), iegādājoties aptuveni 30% uzņēmuma kapitāldaļu. Pirmā uzpildes stacija tika atvērta 2017. gada septembrī. Šobrīd atvērtas deviņas uzņēmuma DUS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!