Foto: Publicitātes foto

SIA ”Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) kopīgi ar Rīgas domi noslēdza šogad renovēto ēku ciklu, svinīgi atklājot ceturto namu – Strēlnieku ielas 1B vēsturisko pērli. Vēl pirms neilga laika nams bijis iekļauts tā sauktajā "graustu sarakstā". Tas piedzīvojis būtiskas pārmaiņas. sākot ar fasādes renovācijas darbiem, līdz ar ēkas pilnīgu izgaismošanu, kas to tagad iekļauj pārējo namu ansamblī Strēlnieku ielā, Rīgas Klusajā centrā, pastāstīja RNP. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 52 tūkstoši eiro.

Ēkas būvprojekts izstrādāts 1912. gadā, bet uzsākot renovācijas procesu fasādē bija iespējams saglabāt līdz pat pusei no vēsturiskajiem smalki profilētajiem vērtīgajiem koka logiem. Visu fasādes virsmu klāj grafīta krāsas apmetums ar nelielu faktūru. Fasādē saglabājušās arhitektoniskās detaļas – dzegas, dekoratīvās joslas, profilēti koka stabi starp logu rāmjiem, erkers. Strēlnieku ielas 1B nama renovācijas darbus veica SIA "Fasāde PRO", savukārt ēkas fasādes renovācijas tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA "ER.ARCH". Lai īstenotu projektu, RNP piesaistījis papildu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu gandrīz 19 tūkstošu eiro apmērā remontdarbu veikšanai. Savukārt projekta kopējās ir 52 tūkstoši eiro.

Par godu nama renovācijas svētkiem, uz ēkas fasādes izveidota instalācija "Gaismas atslēgas", kas visiem rīdziniekiem un viesiem būs apskatāma līdz 26. decembrim, Otrajiem Ziemassvētkiem.

Kā jau ziņots iepriekš, šogad konkursa "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021.gadā" ietvaros SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" sadarbībā ar iedzīvotājiem veicis jau četru namu atjaunošanu – Alberta ielā 2, Stabu ielā 71, Jēzusbaznīcas ielā 13 un Strēlnieku ielā 1B.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir Latvijas lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Tas tika izveidots, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu . Uzņēmums apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem ap 170 000 klientu.

Pērn RNP strādāja ar 4,6 miljoni eiro zaudējumiem, bet Uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro. Apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma. Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmēja uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!