Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 7. jūlijā, Rīgā darbību uzsācis lielākais koplietošanas elektroauto parks Latvijā; tā izveidē uzņēmums "Fiqsy" ieguldījis aptuveni trīs miljonus eiro, informē uzņēmums.

Latvijā radītais uzņēmums paplašinājis biznesu un sadarbībā ar "Norde" un "Mūsa Motors Rīga" izveidojis lielāko elektroauto parku Latvijā – ar 100 "Renault Zoe" elektromobiļiem. Līdz ar to kopējais elektroauto skaits Latvijā pieaugs par vairāk nekā 10%. Plānots, ka nākotnē "Fiqsy" pieejamo elektroautomobiļu skaits varētu sasniegt vairākus simtus. Finansējums (2,4 miljoni eiro) aizdevuma veidā "Fiqsy" piešķirts "Altum" energoefektivitātes programmas ietvaros, kas tiek finansēta no "Altum" "zaļo" obligāciju emisijas ieņēmumiem 20 miljonu eiro apmērā.

"Fiqsy" vadītājs un līdzīpašnieks Māris Avotiņš teic, ka mainās cilvēku paradumi. Tajā pašā laikā arvien vairāk tiek aktualizēti jautājumi par vides un gaisa piesārņojuma mazināšanu, efektīvākiem un zaļākiem transporta un mobilitātes risinājumiem pilsētās. Tas dod iespēju attīstīties gan koplietošanas, gan elektrisko auto pakalpojumiem.

"Pieaug interese no uzņēmējiem, kas vēlas ieviest risinājumus energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu izmantošanas jomā. Potenciāls šādu projektu īstenošanai Latvijā ir ļoti liels," uzskata "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Latvijā radītais zīmols "Fiqsy" vairāk nekā gadu nodrošina elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu. Šobrīd uzņēmums piedāvā 500 elektrisko skrejriteņu nomu Rīgā, kā arī līdz 70 elektrisko skrejriteņu nomu Jelgavā. Tāpat nomai pieejami 15 koplietošanas kravas autobusi (VW Crafter) un 100 "Renault Zoe" koplietošanas elektroautomašīnas. Gada laikā "Fiqsy" lietotni lejupielādējuši vairāk nekā 75 000 lietotāju.

"Renault Zoe" ir pārdotākais pilsētas elektriskais automobilis Eiropā. Šī gada jūnijā "Renault" modelis piedzīvoja rekordlielu pasūtījumu un reģistrāciju skaitu Eiropā – 11 158 pasūtījumi. Šī elektroauto nobraukums ar vienu uzlādi var sasniegt 395 km. "Renault" Baltijas reģiona vadītājs Marcins Kurkievičs (Marcin Kurkiewicz) teic, ka īpašu vērību pievērš elektrotransportam ar pašapkalpošanās opciju, kas vienlaikus būtu pieejami un ilgtspējīgi. Viņš ir gandarīts, ka paralēli uzņēmuma elektromobilitātes projektiem Parīzē un Madridē var īstenot projektu arī Rīgā.

SIA "Fitsypro" reģistrēta 2018. gada janvārī, tās pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums pērn apgrozījis 276,6 tūkstošus eiro un nopelnījis 39,4 tūkstošus eiro, liecina "Crediweb.lv" dati. Nodokļos nomaksāti 51,9 tūkstoši eiro, uz šā gada jūnija sākumu tam nav nodokļu parādu. "Fitsypro" patiesie labuma guvēji ir Māris Avotiņš un Oksana Sivokobiļska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!