Foto: Publicitātes attēli
Lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs dzīvojamo namu segmentā Latvijā "Bonava Latvija" Maskavas forštatē uzsācis būvēt jauno "Krasta kvartālu". Šajā projektā attīstītājs investēs 40 miljonus eiro un uzbūvēs sešus daudzdzīvokļu namus.

Pirmās kārtas jeb pirmās mājas būvniecības darbus plānots noslēgt 2019. gada nogalē.

Jaunais kvartāls atradīsies neapgūtajā teritorijā starp Maskavas un Krasta ielu, netālu no atpūtas centra "Lido". Pirmajā kārtā tiks izbūvēti 94 dzīvokļi, savukārt, noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2022. gadā, modernajā kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi mājvieta 500 dzīvokļos būs vairāk nekā 1200 cilvēkiem.

Saskaņā ar būvniecības darbu projektu, vispirms norisināsies zemes darbi – tiks sagatavota būvbedre, kam sekos pakāpeniska 156 pāļu dzīšana, ēkas pamatu un tās karkasa izbūve, apkārtējās teritorijas tīklu izbūve, jaunceltnes iekšējo tīklu izbūve. Vienlaikus ar jumta un logu izbūvi, sāksies arī telpu iekšējā apdare.

"Šis ir pirmais posms ne tikai jaunā kvartāla būvniecībā, bet arī pirmais solis ceļā uz mūsdienīgu, sakārtotu un funkcionāli piesātinātu pilsētvidi galvaspilsētā. "Krasta kvartāls" šobrīd ir viens no apjomīgākajiem būvniecības projektiem visā Latvijā un esam pārliecināti, ka, tam veiksmīgi noslēdzoties, Maskavas forštate būs atguvusi jaunu elpu, ko "Krasta kvartāla" iemītnieki baudīs kopā ar savām ģimenēm un draugiem," stāsta "Bonava Latvija" attīstības projektu vadītājs Mikus Freimanis.

"Krasta kvartāls" atradīsies Maskavas ielā 192 un to veidos seši deviņu stāvu daudzdzīvokļu nami, kas būs izbūvēti slēgtā un apzaļumotā teritorijā. Dzīvokļu cenas par kvadrātmetru būšot vienas no zemākajām Rīgā, sola būvnieki.

"Bonava Latvija", attīstot mājokļus Rīgā par plašam klientu lokam pieejamām cenām, veido būtisku pienesumu novecojušajam padomju laiku dzīvojamajam fondam – kopumā līdz gada nogalei būvniecības stadijā būs 600 dzīvokļi 6 projektos, no kuriem vēl šogad plānots pabeigt 250 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!