Foto: Publicitātes attēli

Uzņēmums "Rimi Latvia" atklājis jaunu centralizēto kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuvi Rīgā, A. Deglava ielā 161, kas apgādās visus "Rimi" veikalus Latvijā ar gatavajiem ēdieniem, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ražotnes telpu platība ir 2788 m2.

Šis stratēģiski nozīmīgais solis ļaus automatizēt ražošanu un būtiski palielināt efektivitāti, dienā saražojot līdz pat 18 tonnām salātu, kulinārijas un gaļas izstrādājumu. Vienlaikus tas nozīmē arī vienotu kvalitātes kontroli un ilgtspējīgu ražošanu ar samazinātiem pārtikas atlikumiem, skaidro uzņēmums.

Centralizētajā virtuvē nodarbināti vairāk nekā 150 darbinieku, kuri vienuviet nodrošina pilnu ražošanas ciklu – no izejvielu uzglabāšanas līdz gatavo produktu iepakošanai un marķēšanai. Šāda pieeja sniedz iespēju veikt striktu ražošanas procesu kontroli un monitoringu, attiecīgi izpildot pārtikas drošības un kvalitātes prasības.

"Esam spēruši gan vēsturiski, gan stratēģiski nozīmīgu soli uzņēmuma izaugsmē – līdzās jaunajam loģistikas centram ir izveidota arī pirmā centralizētā "Rimi" kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuve, kurā izmantotās tehnoloģijas un elastīgais ražošanas process palīdzēs aktīvi strādāt pie jaunu produktu izveides, būtiski samazinās pārtikas atlikumu radītos zaudējumus un veicinās arī cenu konkurētspēju. "Rimi" pircēju pieprasījums pēc gataviem un svaigiem kulinārijas izstrādājumiem aizvien pieaug, tāpēc efektivitātes uzlabošana šajā darbības sfērā ir ārkārtīgi svarīga," skaidro "Rimi Latvia" hipermārketu tīkla direktors Gatis Pakalnieks.

Kopējās investīcijas centralizētās virtuves izveidē pārsniedz 5 miljonus eiro. Vienā stāvā ar kopējo platību 2788 kvadrātmetri izvietotas ražošanas telpas un tehniskā zona, kā arī darbinieku ģērbtuves, atpūtas telpa un palīgtelpas. Centralizētajā virtuvē darbojas trīs produktu sagatavošanas līnijas – kulinārijas izstrādājumu ražošanai, salātu un auksto uzkodu ražošanai, kā arī gaļas izstrādājumu cehs. Centralizētā pārtikas ražošana ļauj automatizēt ražošanas procesus, kas būtiski atvieglo smago roku darbu un padara izejvielu apstrādi ātrāku un efektīvāku. Piemēram, centralizētās virtuves sakņu un salātu apstrādes telpas aprīkotas ar mazgāšanas līniju un universāliem griezējiem, ar kuriem stundā iespējams sagriezt līdz 400 kilogramiem sakņu un salātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!