Foto: Publicitātes attēli
Starp Lubānas, Salnas un Kurpiču ielu Rīgā nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" uzsācis daudzdzīvokļu projekta "Trebū Home" būvniecību, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

Plānots, ka, investējot 10 miljonus eiro, pirmās divas piecstāvu dzīvojamās ēkas ar 54 dzīvokļiem katrā ekspluatācijā nodos nākamā gada pavasarī. 10 hektārus plašajā teritorijā kopumā 10 gadu laikā iecerēts uzbūvēt vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro, sola attīstītāji.

"Trebū Home" projektā sadarbojas Latvijas arhitektu biroji "Arhis arhitekti" un "Mark arhitekti" kopā ar Izraēlas arhitektu biroju "ARC4G". Būvdarbus veiks uzņēmums "Arčers".

Par projekta būvkonstrukcijām, inženierprojektēšanu un inženierkomunikācijām atbild inženieru birojs "Būve un Forma". Projektēšanas birojs "Daina EL" – par elektroapgādes un telekomunikāciju projektēšanu, bet satiksmes plānojums, ceļu un stāvvietu izbūve ir SIA "BRD projekts" pārziņā.

Projekta ēku vestibilu dizainu radījis arhitektūras un dizaina birojs "OpenAD", bet par projekta teritorijas ainavas veidošanu rūpējas "Labie Koki projekti".

Pirmajās divās "Trebū Home ēkās ar kopējo platību vairāk nekā 6000 kvadrātmetru jauno iemītnieku izvēlei būs pieejami 108 dzīvokļi: 36 kvadrātmetrus plaši studijas tipa dzīvokļi, 40 - 52 kvadrātmetru divistabu dzīvokļi un trīsistabu dzīvokļi 67 - 69 kvadrātmetru platībā, kā arī 80 kvadrātmetrus lieli četru istabu dzīvokļi.

Dzīvokļi pirmajos "Trebū Home" daudzdzīvokļu namos jau pieejami pārdošanā par cenu sākot no 1315 eiro par kvadrātmetru.

"AFI Europe" ir viens no globālā nekustamo īpašumu uzņēmuma "AFI Group" holdinga uzņēmumiem. "AFI Europe" Latvijā iepriekš realizējis vairākus daudzdzīvokļu māju projektus, piemēram, "Metropolia" Rīgā, Imantā, kā ietvaros tapušas piecas ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!