Foto: Publicitātes foto
"Skonto Group" uzņēmums "Skonto Plan" ir pabeidzis darbu pie elementfasāžu ķieģeļu dzīvojamo māju projekta "KeyBridge" Lielbritānijā. Projekta līguma summa bija 21 miljons eiro. "KeyBridge" iekļauj divas ēkas – 22 stāvu "KeyBridge House" un 37 stāvu elementu projektu "KeyBridge Loft", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Darbs pie projekta tika uzsākts 2017. gadā, gadu veltot dizaina izstrādei un vēl gadu – montāžai. Lai gan objekts atrodas Londonā, lielākā projekta darba daļa tika veikta Latvijā, projektēšana noritēja Rīgā, bet ražošana – "Skonto Plan" ražotnē Tukumā.

Projekta arhitektu un pilsētplānotāju iecere bija radīt Manhetenas ķieģeļu debesskrāpjiem līdzīgu ēku un sākotnējā ideja bija projektu realizēt ar īstu ķieģeļu apšuvumu. Londonai ir raksturīga sarkano ķieģeļu arhitektūra, tāpēc jau projekta sākumā bija vēlme "KeyBridge" būvēt tieši no ķieģeļiem, tādējādi tas veiksmīgi integrētos apkārtnē, norāda "Skonto Plan" izpilddirektors Raimonds Freimanis.

"Skonto Plan" projektā veica stikloto alumīnija fasāžu, logu/durvju bloku, "Terracota" apšuvuma, alumīnija apšuvuma, metāla margu, SFS un elementu fasāžu ar ķieģeļa apšuvumu projektēšanas, ražošanas un montāžas darbus. Pirms masveida fasāžu konstrukciju elementu ražošanas, "Skonto Plan" izstrādāja projekta prototipa maketu.

Visi uz "KeyBridge" būvniecības vietu nogādātie elementi bija pilnībā sagatavoti rūpnīcā, lai optimizētu montāžas darbus uz vietas objektā. Pati montāža notika ļoti tuvu vienai no aizņemtākajām Londonas dzelzceļa līnijām, visi darbi bija jāsaskaņo arī ar Londonas dzelzceļu. Visi elementi, tajā skaitā dekoratīvā ķieģeļu apdare, tika ražoti "Skonto Plan" Tukuma rūpnīcā.


"Skonto Group" uzņēmums "Skonto Plan" ir dibināts 1992. gadā kā stikloto alumīnija būvkonstrukciju ražotājs. Uzņēmumam, iesaistoties arvien lielāka mēroga un sarežģītības projektos, eksporta projektu vērtība pēdējo gadu laikā ir pieaugusi no pāris miljoniem līdz vairākiem desmitiem miljonu eiro. Attīstībai Lielbritānijā dibināts uzņēmums arī šajā valstī. Visa saražotā produkcija tiek eksportēta. Eksporta tirgos dominē divi reģioni – Lielbritānija un Skandināvija.

"Skonto Group" ietilpst šādi uzņēmumi – "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Latvijas energoceltnieks" un "Cross Timber Systems". Šobrīd grupas uzņēmumos strādā vairāk nekā 1500 darbinieki. Pērn grupā ietilpstošie uzņēmumi darbaspēka nodokļos Latvijā iemaksāja vairāk nekā 14 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!