Foto: Publicitātes foto
Vairāk nekā 15 gadu laikā Salienas attīstībā kopumā ieguldītas 250 miljonu eiro lielas investīcijas, iekļaujot dažādus investīciju projektus. Šogad plānots atvērt vairākus jaunus un Latvijas tirgum unikālus projektus – "outlet" veikalu pilsētu "Via Jurmala Outlet Village" un multifunkcionālo jāšanas manēžu "Barratt Equestrian", informē projekta attīstītājs "Saliena Group".

Uzņēmumā teic, ka "Via Jurmala Outlet Village" būs Latvijā lielākā veikalu pilsēta. Pirmajā posmā tiks atklāti vairāk nekā 70 veikali. Tas būs pirmais specializētais "outlet" ciemats Baltijā. Savukārt jāšanas sporta komplekss pavērs jaunas iespējas Latvijā nodarboties ar jāšanas sportu un piedalīties starptautiskās sacensībās, kā arī pavadīt brīvo laiku.

Citu attīstības projektu īsteno Salienā esošā "Exupéry International School", veicot nākamo paplašināšanās kārtu un būvējot jaunas koledžas ēku un dienesta viesnīcu. To plānots pabeigt līdz nākamā mācību gada sākumam, uzņemot 500 audzēkņus, savukārt viesnīca paredzēta 100 personu izmitināšanai – audzēkņiem, pasniedzējiem, administratīvajam un tehniskajam personālam. Salienas teritorijā atrodas Latvijas Starptautiskā skola (International School of Latvia), "King's College Latvia" un "Exupéry International School".

"Saliena Group" valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs (Michael Makarov) teic, ka šis projekts ir unikāls Baltijas kontekstā ar savu konceptu un izveidotajiem dzīves standartiem. Vīziju par to pirms piecpadsmit gadiem izveidoja somu arhitekts. Salienā ir iekārtoti trīs dažādi atpūtai un sportam parki, izveidota apsaimniekošana atbilstoši ārvalstu labākajiem standartiem, kas nodrošina pastāvīgu iedzīvotāju kontaktu ar servisa kompāniju ar speciāli izstrādātu mobilo lietotni.

Pirmās 10 dzīvojamās mājas Salienā, Brūklenāju ielā, sāka celt 2004. gadā. Uz doto brīdi Salienā dzīvo 1500 iedzīvotāji no 13 dažādām valstīm. Turklāt 80% ir vietējie iedzīvotāji. Šobrīd ir īstenoti vairāk nekā 50% no visa projekta 450 ha platībā. Tā lielāko daļu aizņem dzīvojamo māju segments un zaļā zona. Šo gadu laikā uzbūvētas 150 privātmājas, vairāk nekā 100 rindu mājas, kā arī 10 trīs stāvu mājas ar 200 dzīvokļiem.

Starp pēdējo gadu lielākajiem īstenotajiem projektiem var minēt "Golf Apartments" ar mazstāvu dzīvokļu mājām golfa laukuma tuvumā. Šobrīd aktīvs projekts ir Salienas "Eko mājas" ar videi draudzīgām moduļu mājām, ražotas rūpnīcā "Ostby", kas arī atrodas Salienā.

Mājokļu projekts "Park Apartments" mazstāvu dzīvokļu māju segmentā Salienas dzīvojamās zonas centrālajā daļā un parku ielokā bija pirmais projekts, kuram izstrādāts koncepts, īpaši pielāgojoties vietējo iedzīvotāju prasībām un vajadzībām. Šobrīd uzsākta projekta nākamā kārta – otrā etapa pirmās mājas būvniecība.

Salienas teritorijā atrodas golfa laukuma komplekss "Jurmala Golf Club & Hotel". 75 ha plašais Jūrmalas golfa laukums pēc rekonstrukcijas kļuvis par Latvijā lielāko golfa kompleksu. Golfa kompleksa rekonstrukcijā piedalījās pasaules līmeņa Amerikas golfa laukumu arhitekts Džeks Niklauss (Jack Nicklaus).

Nekustamā īpašuma komplekss "Saliena" atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 450 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projekta attīstītājs ir "Saliena Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!