Foto: Publicitātes foto

Ar Spāru svētkiem noslēgusies tiražējamā projekta "Harmony Home" ēkas būvkarkasa izbūve, kas atrodas Rīgā, Ķeguma ielā 39. Projektu realizē "Stats grupa" un finansē "Bigbank Latvija".

"Harmony Home Teika" ir pirmā tiražējamā projekta "Harmony Home" ēka, kas top Teikā, Ķeguma ielā 39. Projektā ir viena māja ar 48 dzīvokļiem četros stāvos. Katram dzīvoklim ir plaša lodžija, privāta mantu glabātuve un individuālā rekuperācijas sistēma. Nams atrodas iekškvartālā, privāta dārza ieskautā teritorijā. Māju paredzēts nodot ekspluatācijā šī gada trešajā ceturksnī.

"Neskatoties uz straujo izejmateriālu cenu kāpumu, kas ietekmējis cenas visā jauno projektu segmentā, mums nav bijusi vajadzība paaugstināt cenas jau iegādātajiem dzīvokļiem. Tas ir izdevies, pateicoties VST būvniecības tehnoloģijai, kas sniedz iespēju ļoti precīzi izplānot visu projektu un rada salīdzinoši mazāku atkarību no dažādiem piegādātājiem un citiem ārējiem apstākļiem" skaidro "Stats" grupas dibinātājs Māris Alberts.

Austrijā patentētā VST (paliekošo veidņu) tehnoloģija paredz visu būvkonstrukciju izgatavošanu rūpnīcā ar rūpniecisku precizitāti līdz milimetram. Būvlaukumā veidņi tiek montēti un piepildīti ar betonu, kas veido monolītu, ilgmūžīgu, izturīgu un energoefektīvu būvi. Pēc Skandināvijā izplatītās pieredzes, inženierkomunikācijas tiek montētas un iebetonētas nesošajās sienās un pārsegumos, optimizējot būvdarbu laiku un efektivizējot pieejamo dzīvojamo platību.

"Jaunā daudzdzīvokļu ēka "Harmony Home" Teikā ir pirmais "Bigbank Latvija" kopīgi realizētais projekts ar "Stats" grupu, un sadarbība izvērtās ļoti veiksmīgi. Tas ļauj optimistiski raudzīties nākotnē un plānot jaunus nekustamo īpašumu projektus," teic "Bigbank Latvija" Uzņēmumu kreditēšanas nodaļas vadītājs Mareks Grodskis. "Bigbank Latvija" ir "Harmony Home" galvenais finansētājs – bankas aizdevums sedz divas trešdaļas no kopējām projekta īstenošanas izmaksām.

"Harmony Home Teika" apkurei nepieciešamas vien mazāk nekā 28 Kwh/m2, kas nozīmē vidēji četras reizes zemākas apkures izmaksas nekā vidēji Padomju laikos celtajos projektos. Augsts ēkas blīvums un monolītums, siltuma necaurlaidība, efektīvi atrisināti aukstuma tilti nodrošina ēkas energoefektivitātes atbilstību A+ klasei.

"Harmony Home" ir pilnībā izplānots tiražējams dzīvojamās mājas projekts, kas risina būtiskākās būvniecības procesa problēmas - būvmateriālu un darbaspēka pieejamību un izmaksu pieaugumu, kā arī veicina būvniecības procesa paredzamību un kvalitātes kontroli. Kā produkts tas veidots eksporta tirgum, balstoties uz Ziemeļeiropas augstajām prasībām pret būvniecības un telpas kvalitāti, arhitektūru, būvfiziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!