Foto: Publicitātes foto

"airBaltic Training" Liepājā 12. martā kopā ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Egilu Levitu un lidsabiedrības partneriem atklāja jauno lidmašīnu angāru, kura celtniecība tika uzsākta pērn augustā, informē lidsabiedrība.

Kopējā jaunā lidmašīnu angāra platība ir 1200 m2, nodrošinot vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem, kā arī "Diamond" lidmašīnu tehniskajām apkopēm. Angāra celtniecību īstenoja būvfirma "Piche", un tas ekspluatācijā tika nodots 2020. gada 10. februārī.

Šobrīd "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti – seši "Diamond DA40" un viens "Diamond DA42".

"Ja mēs skatāmies Baltijas valstu mērogā, "airBaltic" ir galvenais pasažieru apkalpotājs, un "airBaltic" skaitļi rāda, ka tā ir augoša kompānija un ka tā ieņem arvien jaunas nišas," teic Valsts prezidents Egils Levits.

Savukārt "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss norāda, ka esam lepni, ka mums ir pašiem sava pilotu apmācības programma. Kopš 2018. gada vasaras "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas studenti veic apmācības Liepājā.

airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar aptuveni 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder aptuveni 20%. "airBaltic" flotē ir 38 lidmašīnas: 22 "Airbus A220-300", 4 "Boeing 737" un 12"Bombardier Q400 NextGen".

"airBaltic" meitas uzņēmums "airBalticTraining" izveidots 2010. gadā un kopš tā laika katru gadu sniedz apmācību aptuveni 3 000 profesionāļu no visas pasaules – vairāk nekā 1 500 pilotiem, gandrīz 1 000 stjuartu un vairākiem simtiem lidostas darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!