Foto: Publicitātes foto

Rīgas pilsētas būvvalde trešdien ekspluatācijā pieņēmusi jaunā iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" ēku, kas atrodas Maskavas ielā Rīgā, portālu "Delfi" informēja tirdzniecības centra pārstāve Līga Andžāne.

Iepirkšanās centra ēkas platība ir 98 000 kvadrātmetru, bet teritorijas kopējā platība – teju 16 hektāri. "Akropole Rīga" vadītājs un "Akropolis Group" valdes loceklis Kaspars Beitiņš norāda, ka kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, sasniedz nepilnus 180 miljonus eiro.

"Esam gandarīti, ka valsts un pašvaldības institūcijas ir apliecinājušas ēkas augsto kvalitāti," norādījis Beitiņš. "Lepojamies arī ar to, ka, pateicoties rūpīgi pārdomātai plānošanai, prasmīgai materiālu, tehnoloģiju un sistēmu izvēlei, "Akropole" ir pirmais iepirkšanās centrs Latvijā, kas jau ēkas projektēšanas stadijā ieguva prestižo BREEAM sertifikātu, un projekts ir īstenots atbilstoši augstākiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, tādējādi nodrošinot videi un iedzīvotajiem draudzīgākos risinājumus."

Daudzfunkcionālā iepirkšanās centra "Akropole" būvniecības darbi tika uzsākti 2017. gada maijā. Objekta pasūtītājs ir SIA "M257", būvdarbus veica SIA "Merks", autoruzraudzību – "Sarma & Norde Arhitekti", bet būvuzraudzību – "Būvuzraugi.lv".

Precīzs atklāšanas datums tiks paziņots jau tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!