Foto: Publicitātes foto

Latvijas kravas pārvadājumu lidsabiedrība AS "RAF-Avia" iegādājusies ATR72-212A (500) lidmašīnu, pirkumu finansējot ar "Privatbank" kredītu 3,56 miljonu eiro apmērā, informē banka. Lidmašīna tiks izmantota "DHL" pārvadājumiem Eiropas teritorijā.

Bankas finansētās lidmašīnas ražotājs ir aviorūpniecības uzņēmums "ATR", kas tika dibināts 1981. gadā. Sīkāka informācija par šāda veida lidmašīnām ir pieejama ražotāja mājaslapā.

"RAF-Avia" kompānija dibināta 1990. gadā. Aviācijas struktūrvienība tika pārveidota par neatkarīgu aviokompāniju AS "RAF-Avia" 1994. gadā. Kompānijas galvenais birojs un bāze atrodas Rīgā, bet otrā bāze ar tehniskās apkalpošanas staciju atrodas Vācijas pilsētā Hānā. "RAF-Avia" ir vienīga aviokompānija Eiropā, kas AN26 modeļa lidmašīnu ekspluatācijai ir saņēmusi atbilstošu sertifikātu.

Pateicoties Bankas finansējumam, "RAF-Avia" varēs būtiski palielināt savu konkurētspēju Eiropas tirgū. ATR72-212A (500) lidmašīna pārveidota par kravas lidmašīnu un tiks izmantota "DHL" pārvadājumiem Eiropas teritorijā.

"RAF-Avia" vadītājs Anatolijs Jerumanis teic, ka pašlaik kompānija izmanto četras tai piederošas lidmašīnas un vienu iznomātu gaisa kuģi Eiropā. "ATR72-212A (500) lidmašīnas iegāde ir loģisks solis mūsu lidmašīnu parka modernizēšanai. Divas vai trīs šāda veida lidmašīnas sniegs iespēju modernizēt esošo kravas lidmašīnas versiju līdz versijai ar lielākām kravas durvīm, kas paplašina iespējas palešu transportēšanā, kā arī konteineru un lielizmēra kravu pārvadājumos," skaidro Jerumanis.

"Privatbank" līzinga vadītājs Atis Bialkovskis norāda, ka "Privatbank" ir atbalstījusi lidmašīnu iegādi arī iepriekš, un līdzīgā kreditēšanas projektā gūtā pieredze ļāva šo darījumu strukturēt, veiksmīgi sadarbojoties ar ārvalstu piegādātāju un piegādātājbanku.

"RAF-Avia" 2018. gadā strādāja ar 12,1 miljona eiro apgrozījumu un nopelnīja 185,4 tūkstošus eiro. Nodokļos samaksāti 1,4 miljoni eiro, liecina "Crediweb.lv" datu bāze. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Dmitrijs Ilčuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!