Foto: Publicitātes foto
Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) Lieldienu dārza pļavā Tvaika ielā sākušies jaunā Ambulatorā centra celtniecības darbi. Tas būs trešais RPNC centrs, kas veicinās ambulatoro psihiskās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību pacientiem un uzlabos ambulatorās aprūpes kvalitāti.

RPNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce norāda: "Ņemot vērā būtisko pieprasījuma pieaugumu pēc psihiskās veselības aprūpes pakalpojumiem, jauns ambulatorais centrs ir tikai loģisks solis RPNC infrastruktūras attīstībā. Ja pacientam ir iespēja saņemt nepieciešamos kompleksos psihiskās veselības aprūpes pakalpojumus ārpus stacionāra, tas ļauj viņam turpināt ikdienas gaitas, vai tas būtu darbs, izglītība, laiks kopā ar tuviniekiem, kas arī bieži ir daļa no veseļošanās procesa. Tāpat plānojam, ka laikus saņemta palīdzība Ambulatorajā centrā samazinās noslodzi stacionāram."

RPNC jaunā multifunkcionālā ambulatorā centra projektu īsteno pilnsabiedrība "3A", kurā ietilpst būvkompānijas "Abora", "Arguss", "AB Rent", kā arī "Ozola & Bula, arhitektu birojs".

Multifunkcionālā centra kopējās izmaksas ir vairāk nekā 6,5 miljoni eiro, no kuriem 85% ir ERAF finansējums, 9% valsts budžeta un 6% RPNC līdzfinansējums.

Jaunajā Ambulatorajā centrā tiks izvietoti Psihiatriskās palīdzības dienesta un Narkoloģiskās palīdzības dienesta ārstu kabineti. Tāpat būs telpas dienas stacionāram. Ēkā būs telpas pacientu rehabilitācijai, ergoterapijai, mūzikas/deju/mākslas/gaismas/drāmas terapijām, fizioterapijai, kā arī pacientu resocializācijas telpa. Jaunajā ēkā būs arī Klientu apkalpošanas centrs.

Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz šā gada beigām, tad notiks iekšdarbi un telpu iekārtošana, savukārt pacientus jaunajās telpās varētu sākt uzņemt ap 2024. gada aprīli.

Projekts tiek īstenots darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.3.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" aktivitātes "Jauna multifunkcionālā ambulatorā centra projektēšana un būvniecība" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!